30 Μαΐου 2022

Ιάλυσος: Ταξιδεύει στη Σάμο για να «κλειδώσει» την άνοδο

 

Για τη Σάμο αναχωρεί ακτοπλοϊκώς, αύριο το πρωί, η αποστολή του Ιάλυσου, όπου θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα τον Πανσαμιακό στο πλαίσιο της 6ης και προτελευταίας αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία.


Οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου αντιμετωπίζουν την πλέον αδύναμη ομάδα του ομίλου τους, η οποία μετράει τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, χωρίς μάλιστα να έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ έχει δεχθεί συνολικά είκοσι δύο τέρματα.
Παρότι η στατιστική περιγράφει τους «τοξοβόλους» ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί του ζευγαριού και ουδείς μπορεί να φανταστεί πως το αποτέλεσμα ενδέχεται να είναι διαφορετικό από ένα καθαρό «διπλό», ο προπονητής Πέτρος Ρουτζιέρης και οι ποδοσφαιριστές του έχουν κατά νου πως οι μεγαλύτερες παγίδες κρύβονται στα θεωρητικά εύκολα και δεν τολμούν να προσεγγίσουν την μεθαυριανή υποχρέωση ως μία εξ αρχής τελειωμένη υπόθεση.
Το παιχνίδι με τον Πανσαμιακό αντιμετωπίζεται ως τελικός, οι πάντες βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης εγρήγορσης, ενώ η προετοιμασία θα κορυφωθεί αύριο το απόγευμα στο γήπεδο του Πυθαγόρειου, το οποίο διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα.
Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έμεινε εκτός αποστολής είναι ο Στέφανος Παπουτσογιαννόπουλος, καθώς δεσμεύεται από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του.
Σημειώνεται, πως τα αποτελέσματα των αυριανών δύο παιχνιδιών της 6ης αγωνιστικής των μπαράζ (Άρης Πετρούπολης-Αετός Λουτρών και Ατρόμητος Αγίου Γεωργίου-Ελλάς Σύρου), ουδόλως ενδιαφέρουν τους πρωταθλητές Δωδεκανήσου, καθώς αν καταφέρουν να περάσουν τη Δευτέρα νικηφόρα από την έδρα του Πανσαμιακού, θα «κλειδώσουν» οριστικά και αμετάκλητα μία θέση στην προνομιούχο πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Από τη στιγμή που ένας εκ των Αετού Λουτρών και Μαρκό (ή και οι δύο), θα χάσουν βαθμούς στη μεταξύ τους αναμέτρηση για την τελευταία αγωνιστική των μπαράζ, με «διπλό» αύριο στη Σάμο ο Ιάλυσος θα έχει εξασφαλιστεί και μαθηματικά.
Η βαθμολογία
1. Άρης Πετρούπολης 10
2. Μαρκό 9
3. Ιάλυσος 8
4. Αετός Λουτρών 6
5. Ελλάς Σύρου 5
6. Ατρόμητος Αγίου Γεωργίου 3
7. Πανσαμιακός 0


 Πηγή:www.dimokratiki.gr