2 Μαρτίου 2022

Ρωσία – Συνεχίζονται οι πτήσεις τσάρτερ προς Τουρκία και Αίγυπτο

 

H Τουρκία και η Αίγυπτος δεν σχεδιάζουν επί του παρόντος να περιορίσουν την είσοδο Ρώσων τουριστών. Αυτό ανέφεραν οι υπουργοί Τουρισμού των δύο χωρών σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας Zarina Doguzova. Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα των Ρώσων τουρ οπερέιτορ ATOR.

Επιπλέον, οι δύο χώρες θα βοηθήσουν στην οργάνωση πτήσεων διέλευσης για Ρώσους ταξιδιώτες από περιοχές με κλειστό εναέριο χώρο μέσω της Τουρκίας και της Αιγύπτου.

Οι δύο πλευρές, όπως αναφέρεται, συμφώνησαν να έχουν επικοινωνία και να υπάρχει ενημέρωση για τις πιθανές αλλαγές στις τρέχουσες διαδικασίες.

Οι Ρώσοι τουρ οπερέιτορ επιβεβαίωσαν ότι οι πτήσεις τσάρτερ προς Τουρκία και Αίγυπτο συνεχίζονται κανονικά, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές, ενώ οι όσες τακτικές πτήσεις προς τι δύο χώρες ακυρώθηκαν αποκαθίστανται.

Χαρακτηριστικά η Azur Air (στρατηγικός εταίρος των τουριστικών πρακτόρων ANEX Tour  και Intourist ) ανακοίνωσε στις 28 Φεβρουαρίου ότι συνεχίζει να πραγματοποιεί τις πτήσεις της προς την Τουρκία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Βιετνάμ.

«Λόγω περιορισμών στις πτήσεις στις νότιες περιοχές της Ρωσίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης ασφάλεια, η Azur Air έχει επεξεργαστεί εναλλακτικές διαδρομές προς την Τουρκία, την Αίγυπτο και τα ΗΑΕ, παρακάμπτοντας την κλειστή ζώνη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μικρές προσαρμογές στο πρόγραμμα», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Πηγή tornosnews.gr