17 Φεβρουαρίου 2022

TUI: Ελλάδα επιλέγουν οι Βέλγοι στις φετινές καλοκαιρινές διακοπές τους



 Οι Βέλγοι είναι έτοιμοι για ταξίδια μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και μάλιστα θα ξοδέψουν περισσότερα χρήματα στις φετινές καλοκαιρινές διακοπές τους, σε σύγκριση με πριν από την πανδημία.
Όσον αφορά στο που θα ταξιδέψουν, η Ελλάδα είναι στην δεύτερη θέση στους προορισμούς διακοπών τους -ακολουθώντας την Ισπανία- σύμφωνα με την TUI Belgium.

Όπως ανακοίνωσε η TUI Belgium, το θετικό κλίμα για τα ταξίδια, αντικατοπτρίστηκε στην αύξηση των κρατήσεων για τη θερινή περίοδο, τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Η TUI Belgium κατέγραψε ακόμη περισσότερες κρατήσεις κάθε μέρα από ό,τι κατά τον μήνα Ιανουάριο του έτους αιχμής 2019», ανέφερε ο ταξιδιωτικός οργανισμός.

Ελλάδα επιλέγουν οι Βέλγοι στις φετινές καλοκαιρινές διακοπές τους
Η Ισπανία ήταν για άλλη μια φορά ο πιο δημοφιλής προορισμός για αεροπορικές διακοπές για τους κατοίκους του Βελγίου, αντιπροσωπεύοντας το 35% του συνόλου των κρατήσεων, ακολουθούμενη από τα ελληνικά νησιά (25%).

Εν τω μεταξύ, το Λονδίνο, το οποίο ήταν προηγουμένως στην πρώτη τριάδα των προορισμών για ταξίδια πόλης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αγωνίζεται να επιστρέψει.
Αν και τα μέτρα για τους ταξιδιώτες από το Βέλγιο έχουν αρθεί πλήρως από τις 11 Φεβρουαρίου, το Βέλγιο δεν έχει ακόμη άρει τα ταξιδιωτικά μέτρα για άτομα που επιστρέφουν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Περισσότερα χρήματα θα ξοδέψουν οι Βέλγοι στις φετινές καλοκαιρινές διακοπές τους
Ο μέσος προϋπολογισμός ανά άτομο για διακοπές με αεροπλάνο είναι 1.330 ευρώ, αύξηση 8% σε σύγκριση με το 2019, τον τελευταίο χρόνο πριν ξεσπάσει η κρίση του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ταξιδιωτικού οργανισμού TUI.

Εν τω μεταξύ, ο προϋπολογισμός για διακοπές με αυτοκίνητο αυξήθηκε κατά 20% από το 2019 στα 450 ευρώ.
Οι Βέλγοι είναι πρόθυμοι να διαθέσουν περίπου 400 ευρώ για ταξίδια στην πόλη. Ποσό αυξημένο κατά 12% σε σχέση με πριν από τρία χρόνια.

Εν μέρει, οι Βέλγοι ξοδεύουν περισσότερα στις διακοπές επειδή έχουν γίνει πιο ακριβές λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού, με αποτέλεσμα όλα να κοστίζουν περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών.

«Όμως δεν γίνονται όλοι οι προορισμοί ακριβότεροι, δήλωσε ο Piet Demeyere, εκπρόσωπος της TUI Belgium.

Προορισμοί όπως η Αίγυπτος ή η Τυνησία πρέπει να ανακτήσουν τη θέση τους στην αγορά μετά από δύο χρόνια αδράνειας και δεν πρόκειται να το κάνουν ανεβάζοντας τις τιμές».

Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για ταξίδια, επειδή είτε δεν μπορούσαν να το κάνουν τα τελευταία δύο χρόνια είτε ταξίδευαν μόνο πιο κοντά στο σπίτι με το αυτοκίνητο.
Τώρα είναι πιο πιθανό να επιλέξουν έναν πιο ακριβό προορισμό ή ένα ξενοδοχείο σε υψηλότερο εύρος τιμών.

Πηγή tourismtoday.gr