8 Φεβρουαρίου 2022

Μυτιλήνη: Έκαψαν μηχανήματα εταιρείας κατασκευής hotspot -Υπουργείο Μετανάστευσης: «Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη» Κάτοικοι της Μυτιλήνης που αντιδρούν στην κατασκευή δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Βάστρια έκαψαν μηχανήματα της εταιρείας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργείου Μετανάστευσης.

«Οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές που έλαβαν χώρα, σήμερα, στο εργοτάξιο στη Βάστρια, σίγουρα δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφική τάση των νησιωτών που θέλουν να αφήσουν οριστικά πίσω τους το Μεταναστευτικό, παρά μόνο μια θλιβερή μειοψηφία που καταφεύγει στη βία με κάθε ευκαιρία. Γι' αυτήν, το λόγο από εδώ και πέρα έχει η δικαιοσύνη» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, «ο προγραμματισμός για την ολοκλήρωση του εθνικού συστήματος υποδοχής συνεχίζεται κανονικά. Δέσμευση του υπουργείου είναι να κλείσουν οι παλιές δομές, οι οποίες δυστυχώς παίρνουν ''παράταση ζωής'', όσο καθυστερούν τα έργα».

Οι βανδαλισμοί στη Βάστρια
Οι κάτοικοι, σύμφωνα με το lesvospost.gr, συμμετείχαν σε μαζική διαδήλωση διαμαρτυρίας στην περιοχή. Χωρίς αντίσταση από τη μικρή αστυνομική δύναμη, εκατοντάδες πολίτες μπήκαν στον περίκλειστο χώρο όπου τα μηχανήματα πραγματοποιούν εργασίες για την ανέγερση της νέας δομής.Οι πολίτες μάλιστα έφτασαν μια ανάσα από τα μηχανήματα έργου, τα οποία η αστυνομική δύναμη είχε περικυκλώσει για να αποτρέψει την όποια επαφή μαζί τους.