10 Φεβρουαρίου 2022

ΚΚΕ: Οι διώξεις δεν θα κάμψουν τους αγώνες Για προσπάθεια τρομοκράτησης του χιώτικου λαού και αυταρχισμό  με το πρόσχημα της παρακώλυσης της συγκοινωνίας καταγγέλλει την κυβέρνηση η ΤΕ του ΚΚΕ, διαμηνύοντας ότι αυτή η προσπάθεια μέσω των διώξεων από το λιμεναρχείο, αιρετών και μελών της συντονιστικής επιτροπής, θα πέσει στο κενό και η αντίσταση των Χιωτών δεν θα καμφθεί.

“Από χθες έχει εξαπολυθεί ένας νέος γύρος αυταρχισμού και τρομοκράτησης του χιώτικο λαού. Με το πρόσχημα τη παρακώλυσης συγκοινωνιών κατά την κινητοποίηση την ημέρα των Θεοφανείων  στο πλοίο Πελαγίτης, καλούνται από το λιμεναρχείο δεκάδες Χιώτες, μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα αιρετών και κατοίκων, εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση, εκπρόσωποι σωματείων. Ανάμεσα τους και στελέχη του ΚΚΕ.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί δείχνουν το μίσος τους απέναντι στις λαϊκές κινητοποιήσεις για να μη μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές της ΕΕ. Είναι προκλητικό να μιλάνε για βία όταν πριν δύο χρόνια οι ίδιοι ματοκύλησαν στην κυριολεξία το νησί στέλνοντας διμοιρίες με ΜΑΤ. Γελιούνται αν νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα κάμψουν τους αγώνες για δημιουργία νέας δομής – φυλακής στη Χίο και τα νησιά.

Να μην τολμήσουν να προχωρήσουν σε διώξεις. Το ΚΚΕ θα κάνει ότι είναι δυνατό ώστε ο λαός του νησιού και όχι μόνο, να εκφράσει ένα πλατύ κύμα συμπαράστασης και αγωνιστικής αλληλεγγύης πάνω στο οποίο θα γίνουν συντρίμμια και πάλι οι νέοι απαράδεκτοι σχεδιασμοί τους”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

https://astraparis.gr/