2 Φεβρουαρίου 2022

Γιατί το σκηνικό έντασης και συγκρούσεων στη Βουλή βολεύει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ Νέος γύρος τοξικής σύγκρουσης - Μονιμοποιείται το τεταμένο κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης

Πριν καλά-καλά καταλαγιάσει η πολιτική ένταση της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, νέα φάση οξύτητας διάγει ο πολιτικός μας βίος, με το νέο επεισόδιο Γεωργιάδη - Πολάκη στο κυλικείο της Βουλής αλλά και την αφαίρεση του λόγου του βουλευτή της αντιπολίτευσης από τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης Χ. Αθανασίου, που οδήγησε στην «κατάληψη» του βήματος του Κοινοβουλίου και σε νέο γύρο τοξικής σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης, προεδρείου Βουλής και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νέο «επεισόδιο»
Χθες την αλυσίδα του «σκληρού ροκ» ακολούθησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος κατηγόρησε το προεδρείο για αντισυνταγματική ενέργεια και πραξικόπημα, για να ακολουθήσει ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος με τη φράση «η Βουλή δεν θα γίνει κόλαση» παρέπεμψε τον Κρητικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας του σώματος.

Τόσο η κυβερνητική πλευρά, που συνεχώς επιτίθεται στον Παύλο Πολάκη και στον Αλέξη Τσίπρα για το ότι στηρίζει τον βουλευτή του και δεν τον αποδοκιμάζει, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, που συνδέει, πλέον, τις αλλεπάλληλες κατηγορίες της προς το «καθεστώς Μητσοτάκη», όπως το αποκαλεί, με τον ακτιβισμό εντός και εκτός Κοινοβουλίου του αψίκορου βουλευτή Χανίων, φαίνεται ότι εξυπηρετούν τα σχέδιά τους για όξυνση και πόλωση.


Από τη μια μεριά είναι η κυβερνητική παράταξη, που επιτίθεται συνεχώς στον Π. Πολάκη και εγκαλεί τον κ. Τσίπρα για το ότι δεν αποδοκιμάζει τον βουλευτή του, κάνοντας όλο και δυσκολότερες τις αποστάσεις της ηγεσίας του κόμματος από τον βουλευτή Χανίων. Η Νέα Δημοκρατία εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της, καθώς «δείχνει» τον Παύλο Πολάκη στην εκλογική της βάση με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις εναντίον του, αναπαράγοντας την εικόνα ενός ΣΥΡΙΖΑ που δεν επαναφέρει στην τάξη όποιον προξενεί οξύτητα κι ένταση. Και από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τις δικές του επιδιώξεις, όσο ο Παύλος Πολάκης με τον τρόπο του βοηθά το κόμμα του να «εικονοποιήσει» τις πρακτικές και τις επιλογές του «καθεστώτος Μητσοτάκη».

Ενισχύεται το δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης έρχεται στο επίκεντρο, πλέον, της πολιτικής αντιπαράθεσης Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ και για έναν ακόμα λόγο. Διότι το «σκληρό ροκ» των δύο κομμάτων περιχαρακώνει την πολιτική τους βάση και ελαχιστοποιεί, κατά τη συμβατική πολιτική ανάγνωση, τις διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, το οποίο έως τώρα έχει επιλέξει ήπιους τόνους και αποφυγή οξύτητας και έντασης.

Ταυτόχρονα, το δίπολο Νέα Δημοκρατία - ΣΥΡΙΖΑ εμπεδώνεται ως τέτοιο στις συνειδήσεις των πολιτών, σε μια προσπάθεια να λειτουργήσει ως «παίγνιο μηδενικού αθροίσματος», δηλαδή, ο ένας να καρπώνεται τις απώλειες του άλλου και αντιστρόφως.

Όταν ο Παύλος Πολάκης θα πάψει να αποτελεί προνομιακό στόχο των κυβερνώντων και να βρίσκει μόνιμο στήριγμα στο κόμμα και ιδιαίτερα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα αντιληφθούν οι πολίτες ότι οι πολιτικοί σχεδιασμοί των δυο κομμάτων έχουν αλλάξει. Ως τότε, η ένταση θα έχει ένα όνομα και θα εξυπηρετεί δύο κόμματα.

https://www.imerisia.gr/