22 Φεβρουαρίου 2022

Παράκαμψη του δρόμου Πυθαγορείου - Χώρας - Ορίσθηκε η αξία των απαλλοτριωμένων ακινήτων




 Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε ότι το Μονομελές Εφετείο Αθηνών προέβη την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου, στον ορισμό της αξίας των απαλλοτριωμένων ακινήτων για την κατασκευή του έργου «Παράκαμψη του Δρόμου Πυθαγορείου - Χώρας Νήσου Σάμου».

Τι περιλαμβάνει το έργο

Η αρχή του βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Βαθύ – Πυθαγορείου, βορείως του οικισμού Καρμπόβολου και το πέρας του βρίσκεται πλησίον του αεροδρομίου. Το δεύτερο τμήμα του έργου αφορά στην παράκαμψη τού οικισμού της Χώρας. Κινείται νότια του οικισμού της Χώρας, συνδέοντας τον άξονα Πυθαγόρειο – Χώρα με τον άξονα Χώρα – Πύργος. Το συνολικό μήκος του δρόμου είναι 2.782 μ..

Εν συνεχεία, η οδός συνδέει τον άξονα Μυτιληνιοί – Χώρα με την παράκαμψη Πυθαγορείου, παρακάμπτοντας τον οικισμό της χώρας από βορειοανατολικά. Κατατάσσεται στην κατηγορία οδών ΑΙV και το συνολικό μήκος του δρόμου είναι 1.434 μ.. Τέλος, η οδός Ηραίου συνδέει τον κόμβο Ηραίου με τον κόμβο αεροδρομίου (μήκους 680 μ.) και βελτιώνει υφιστάμενη επαρχιακή οδό.

Το κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί για 17,4εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 14,03 εκατ.ευρώ). Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου.