18 Φεβρουαρίου 2022

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ



Συνάντηση εργασίας είχε προ ημερών ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κάρλας με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Άνη Ανδρεάδου στο Γραφείο της ,στην Αντιπεριφέρεια Σάμου.
Συζητήθηκαν ,εκτενώς και σε άριστο κλίμα, θέματα κυρίως του Πρωτογενή Τομέα και της Μεταποίησης καθώς και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης στο Βόρειο Αιγαίο. 

Την Τετάρτη 16/2/2022 έγινε στα Γραφεία της παλιάς Κοινότητας Μυτιληνιών σύσκεψη με θέμα την περαιτέρω αξιοποίηση της πλούσιας γεωλογικής κληρονομιάς του νησιού μας.
Οκ. Κάρλας συζήτησε με τον Πρόεδρο κ. Γ. Ελευθερόγλου και τα Μέλη του τοπικού Συμβουλίου , παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Καρρά, την ανάγκη της συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας του εκεί  Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου και την προσπάθεια διασύνδεσής του με το δίκτυο Γεωπάρκων σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο υπό την αιγίδα της UNESCO.

Ανάλογη συνάντηση έχει προγραμματισθεί και στον Δήμο Δυτικής Σάμου με στόχο την αξιοποίηση των ευρημάτων απολιθωμένης χλωρίδας που έχουν εντοπισθεί, από ετών,  σε περιοχές των Κοντακαιίκων ,της Υδρούσας, των Σακκουλαιίκων και της Λέκκας.

Η διάσωση ,ανάδειξη και αξιοποίηση των Παλαιοντολογικών θησαυρών της Σάμου είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας και χρειάζονται κοινές και συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να δρομολογηθούν τα καλλίτερα με την δέουσα, σε κάθε περίπτωση , καθοδήγηση της Επιστημονικής Κοινότητας και την συνεχή και  αμέριστη  υποστήριξη του Κράτους.

Μανώλης Νικ. Κάρλας 
Περιφερειακός Σύμβουλος