23 Φεβρουαρίου 2022

Αποφασίζεται σήμερα το τέλος της υποχρεωτικής μασκοφορίας στους εξωτερικούς χώρους - Συνεδριάζουν οι «ειδικοί»




 Οι «ειδικοί» του υπουργείου Υγείας συνεδριάζουν σήμερα, Τετάρτη, ώστε να εξετάσουν την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, αλλά και τα μέτρα τα οποία θα αρθούν άμεσα. 

Συγκεκριμένα αυτό που πιθανότατα θα εξεταστεί είναι το αν και κατά πόσο πρέπει να αρθεί το μέτρο της καθολικής και υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους δεδομένου ότι, όπως είπε χθες, Τρίτη, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους θα είναι από τα τελευταία μέτρα που θα χαλαρώσουν.

Κατά πληροφορίες το μοντέλο που θα συζητηθεί για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είναι αυτό που εφαρμόστηκε και πέρσι το καλοκαίρι. Να υπάρξει, δηλαδή, σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός ενώ αντίθετα να μην είναι υποχρεωτική η χρήση της σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει συνωστισμός.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε εξάλλου πριν από λίγα 24ωρα και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μια τέτοια απόφαση από τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας.


Την Επιτροπή αναμένεται να απασχολήσουν επίσης ζητήματα σχετικά με τον τουρισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα θέματα είναι η πληρότητα σε μέσα μεταφοράς, όπως για παράδειγμα στα τουριστικά λεωφορεία. Αίτημα του κλάδου είναι να αυξηθεί στο 100%, όπως ισχύει για τα αεροπλάνα.