15 Φεβρουαρίου 2022

Μισάνοιξε η πόρτα των δρομολογίων με Τουρκία, να ανοίξει διάπλατα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ




 Μετά την κοινή υπουργική απόφαση της 4.2.2022, με την οποία επιτρέπεται η μεταφορά έως 49 ατόμων με επαγγελματικά τουριστικά σκάφη σε δρομολόγια με την Τουρκία, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με δήλωση του βουλευτή Λέσβου κ. Γιάννη Μπουρνού ζητά να ανοίξουν πλήρως τα δρομολόγια με την γείτονα.

Ο βουλευτής χαρακτηρίζει κατ΄ αρχήν θετική την ρύθμιση αυτή και σχολιάζοντας την σχετική απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη σε ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Μπουρνούς μαζί με τους βουλευτές Χίου κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριο Σαντορινιό και Θεσσαλονίκης κα Κατερίνα Νοτοπούλου σημειώνει:

«Αναμένουμε από τους συναρμόδιους υπουργούς, μετά την επίσημη παραδοχή τους για τη σημασία του εισερχόμενου τουρισμού από την Τουρκία για την οικονομία των νησιών μας, να αποκαταστήσουν πλήρως την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με την Τουρκία στην επόμενη κοινή υπουργική απόφαση, στις 21 Φεβρουαρίου. Είναι άμεση ανάγκη, ώστε να ενισχυθεί, σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία, η τουριστική οικονομία της Λέσβου και των άλλων νησιών μας».

Ακολουθεί η απάντηση Πλακιωτάκη στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.



πηγή https://astraparis.gr/