27 Φεβρουαρίου 2022

Τη Δευτέρα στα σύνορα της Λευκορωσίας η συνάντηση αντιπροσωπειών Ουκρανίας-Ρωσίας

 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε αρνηθεί νωρίτερα συνάντηση με ρωσική αντιπροσωπεία στο Μινσκ, δεδομένης της συμμετοχής του καθεστώτος Λουκασένκο στη ρωσική εισβολή στο έδαφος της Ουκρανίας
Ukrainian Presidential Press Office via AP


Σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Αλεξάντερ Λουκασένκο, η ουκρανική προεδρία εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας ότι συμφώνησε αντιπροσωπεία της να προσέλθει σε συνομιλίες με τη Ρωσία στο Γόμελ στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Κατά δήλωση του Ουκρανού υφυπουργού Εσωτερικών, Εβγκένι Γενίν, οι συνομιλίες θα λάβουν χώρα το πρωί της Δευτέρας.



«Συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική αντιπροσωπεία χωρίς προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, κοντά στον ποταμό Πρίπγιατ» αναφέρει η ουκρανική προεδρία.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Αλεξάντερ Λουκασένκο «ανέλαβε την ευθύνη να διασφαλίσει ότι όλα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και οι πύραυλοι που σταθμεύουν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος κατά τη διάρκεια της μετάβασης, συνάντησης και επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας».