10 Φεβρουαρίου 2022

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον θαλάσσιο τουρισμό

 

Για τρίτη φορά σε χρονικό διάστημα ενός μηνός προσέγγισε χθες τη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky μεταφέροντας σχεδόν 300 επισκέπτες, οι οποίοι γνώρισαν το «χειμερινό» πρόσωπο του νησιού.
Τον Φεβρουάριο δεν υπάρχει άλλη προγραμματισμένη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου.

 Τον Μάρτιο όμως αναμένεται να σημειωθούν τουλάχιστον δέκα (αν και υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις για το συγκεκριμένο μήνα), ενώ από τον Απρίλιο και έπειτα αναμένεται ένα δυναμικό comeback στον κλάδο της Κρουαζιέρας με τη Ρόδο να αποτελεί ένα από τους «πρωταγωνιστικούς» προορισμούς στην Ελλάδα. Συνολικά 45 κρουαζιερόπλοια αναμένονται στη Ρόδο τον Απρίλιο και περίπου 70 το Μάιο!
Περισσότερες από 450 προσεγγίσεις έχουν προγραμματιστεί μέχρι στιγμής καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και σε περίπτωση που δεν υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν αποκλείεται φέτος να «σπάσει» κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε επίπεδο αφίξεων κρουαζιερόπλοιων και επιβατών.
Οι έμποροι και καταστηματάρχες της Μεσαιωνικής Πόλης θέτουν ως «ορόσημο» για την επανεκκίνηση της σεζόν το τέλος Μαρτίου, προσδοκώντας στο βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα αυτή τη χρονιά.
«Όπως όλα δείχνουν, η νέα σεζόν θα ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου με τις αφίξεις των πρώτων τσάρτερ. Παράλληλα, από το Μάρτιο κι έπειτα θα αρχίσουν να πυκνώνουν οι προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων. Κατά τη φετινή χρονιά προβλέπεται δυναμική ανάκαμψη του τουρισμού και ιδιαίτερα της κρουαζιέρας. Εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, μπορούμε να περιμένουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με το 2021. Βεβαίως και η περσινή σεζόν ήταν εξαιρετική, εάν αναλογιστούμε ότι ο προορισμός άντεξε, παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία του κορωνοϊού. Αυτή τη φορά όμως, μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα, υπό τη προϋπόθεση πάντα ότι δεν θα υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις γύρω από την πανδημία», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εμπόρων και Επαγγελματιών της Μ. Πόλης Ρόδου, κ. Βασίλης Δοντάς, ο οποίος σημείωσε ότι εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν επαφές με τους εκπροσώπους του δήμου και των τοπικών φορέων ενόψει της προετοιμασίας για την νέα σεζόν.
Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία του θαλάσσιου τουρισμού κατά τη φετινή σεζόν δηλώνει ο τουριστικός πράκτορας κ. Παύλος Γεωργιάδης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Οι προγραμματισμένες μέχρι στιγμής προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο ξεπερνούν τις 450. Εντονότερη κίνηση θα υπάρχει από τα τέλη Μαρτίου κι έπειτα. Είμαστε αισιόδοξοι για το θαλάσσιο τουρισμό αυτή τη χρονιά. Παραμένουμε όμως επιφυλακτικοί καθώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων εάν υπάρξουν απρόοπτα που θα ανατρέψουν τον αρχικό προγραμματισμό. Βεβαίως και πέρυσι δουλέψαμε κάτω από δύσκολες συνθήκες και είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα».
“Odyssey of the Seas”
Στις 13 Μαΐου αναμένεται στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο “Odyssey of the Seas” της Royal Caribbean Cruises! Πρόκειται για ένα νέο κρουαζιερόπλοιο κατηγορίας Quantum Ultra όπου οι επιβάτες μπορούν να θαυμάσουν τη θέα που κόβει την ανάσα 91 μέτρα πάνω από τη θάλασσα στο North Star μια γυάλινη κάψουλα με θέα 360 μοιρών! Διαθέτει 16 καταστρώματα και μπορεί να μεταφέρει έως 4.500 επιβάτες. Οι περσινές προγραμματισμένες προσεγγίσεις του συγκεκριμένου πλοίου είχαν ακυρωθεί και θα πραγματοποιηθούν φέτος κανονικά.
To Odyssey of the Seas είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της κατηγορίας Quantum Ultra Class στην περιοχή, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που θα έχει υποδεχθεί ποτέ η Ρόδος, με μια ξεχωριστή νέα εμφάνιση, ένα γεμάτο δράση κατάστρωμα. Το state-of-the-art κρουαζιερόπλοιο φέρει τεχνολογικές καινοτομίες, όπως την επόμενη γενιά SeaPlex, με την προσθήκη του πρώτου Playmakers Sports Bar & Arcade με θέα στο κυρίως χώρο του γηπέδου. Ένα επανασχεδιασμένο Adventure Ocean Kids Program, και το Social180 teen lounge με κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, μουσική, ταινίες και ένα υπαίθριο κατάστρωμα με θέα στην θάλασσα. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν επίσης μια ποικιλία από χώρους εστίασης, συμπεριλαμβανομένου του Teppanyaki, σερβίροντας ανατολικοασιατικές γεύσεις σε παραδοσιακό ιαπωνικό στυλ. Ιταλική κουζίνα στο Giovanni του Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar, η οποία προσφέρει ρουστίκ ιταλικά πιάτα. Στο τελευταίο κατάστρωμα του Odyssey δύο υπαίθριες πισίνες και τέσσερις υδρομασάζ με σκιές κασίτας και αιώρες. Επίσης στο κατάστρωμα θα είναι πολλά αγαπημένα σημεία των επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένου του προσομοιωτή surf FlowRider, ελεύθερη πτώση με RipCord από iFly, η εμβληματική κάψουλα παρατήρησης North Star all-glass που διαθέτει θέα 360 μοιρών από 300 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και ρομπότ bartenders στο Bionic Bar.
Τρεις προσεγγίσεις πρόκειται να πραγματοποιήσει συνολικά To Odyssey of the Seas στη Ρόδο.

Από: Δημήτρης Γκαρτζώνης


 Πηγή:www.dimokratiki.gr