28 Φεβρουαρίου 2022

«Η Ουκρανία έγινε η Ιφιγένεια στο βωμό των συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων»

 

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με δέος τα τεκταινόμενα από την εισβολή του Ρωσικού στρατού στην Ουκρανία,που είναι προφανώς καταδικαστέα από κάθε άποψη!

Ενός ανεξάρτητου κράτους που δέχεται τα πυρά μιας μεγάλης δύναμης με πυρηνικό οπλοστάσιο !

Γράφει ο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΣΙΛΙΑΝΟΣ



Μία κατάσταση που πέρα των θυμάτων και της εξαναγκαστικής μετανάστευσης του ουκρανικού λαού ,θα δημιουργήσει μεγάλες και απρόβλεπτες οικονομικές  ζημιές στις χώρες της Ευρωπαϊκής  Ένωσης λόγω της ενέργειας ,αφού η Ευρώπη δεν διαθέτει δικό της φυσικό αέριο .Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή φτωχοποίηση του  Ευρωπαϊκού λαού και της Ελλάδας μεγαλύτερη.

Ας μελετήσουμε όμως προσεκτικά  σε βάθος τα αίτια και την σκοπιμότητα αυτής της καταδικαστέας εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, που δημιουργεί νέες κατασΡΩτάσεις και συνθήκες .Η λογική του διεθνούς δικαίου αντικαθίσταται από την λογική του δικαίου του επιχειρησιακά και στρατιωτικού ισχυροτέρου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την  υποδούλωση των λαών και την εκτροπή της δημοκρατίας σε αυταρχικά καθεστώτα ,σε συνδυασμό με την αλλαγή των συνόρων με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εδώ δημιουργούνται κρίσιμα ερωτήματα :

Γιατί οι ΗΠΑ ,ενώ γνώριζαν την Ρωσική λογική ως προς το Ουκρανικό ,προωθούσαν το σχέδιό τους για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ; Δεν γνώριζαν ότι η Ρωσία θα αντιδράσει ; 

Το γνώριζαν !Ωστόσο, οι ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ ( το ΝΑΤΟ είναι η στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ)  επέμειναν για την σταδιακή στρατιωτική  κύκλωση της  Ρωσίας από όλες τις κατευθύνσεις .

Βεβαίως, δεν είναι από τα καλύτερα παιδιά ο πρόεδρος Πούτιν, και βεβαίως  δεν είναι  η αιτία του πολέμου η υποστήριξη των Ρωσόφωνων περιοχών της Ουκρανίας .Εκτιμώ ότι τα αίτια της εισβολής είναι βαθύτερα. Ο στόχος της Ρωσίας είναι να απομονώσει την Ουκρανία από τη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας,και, αυτός ήταν και ο λόγος που είχαμε στο παρελθόν την κατάληψης  της Κριμαίας.Οι Ρώσοι ανέκαθεν δεν μπορούσαν να χωνέψουν  ότι είναι απομονωμένοι από την θαλάσσια περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι ,άπειρος από πολιτική ,παρασύρθηκε από τις ΗΠΑ και με την υπόσχεση ότι οι Δυτικοί με το ΝΑΤΟ θα τον βοηθήσουν στρατιωτικά ,δημιούργησε μία κατάσταση που τελικά κατέληξε σε βάρος του λαού του.

Δεν είμαι το παπαγαλάκι που θα καταπιεί αυτά που ακούω από τα διεθνή  μέσα  επικοινωνίας και τα κοινωνικά δίκτυα.

Η λογική μου λέει ότι αυτή η ιστορία ήταν καλά σχεδιασμένη από τις δύο μεγάλες δυνάμεις τις ΗΠΑ και την Ρωσία να πλήξουν οικονομικά την Ευρωπαϊκή  Ένωση . Και οι Ευρωπαίοι που ακολουθούν κατά πόδας τις ΗΠΑ ,χωρίς να έχουν αναπτύξει τόσα χρόνια κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα, πιάστηκαν στη φάκα ,που τους έστησαν οι κύριοι Μπάιντεν και Πούτιν. 

Μην γελιόμαστε ,η  Ουκρανία ήταν η Ιφιγένεια προκειμένου να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των δύο μεγάλων πυρηνικών  δυνάμεων, και ο μεγάλος κερδισμένος της ιστορίας είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες . Συνεπώς, αυτά τα κροκοδείλια δάκρυα εκ του μακρόθεν με κάποια οικονομικά μέτρα σε βάρος της Ρωσίας ,ποιους θα πλήξουν κυρίως ; Την Ευρώπη !Ενώ σε αντίθεση, οι ΗΠΑ θα βγουν αλώβητες από αυτή την ιστορία. 

Και αφού ενδιαφέρονται τόσο πολύ οι ΗΠΑ ( ΝΑΤΟ) και η ΕΕ για το διεθνές δίκαιο ,γιατί έχει ξεχαστεί η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κατάληψη του 40% ενός ανεξάρτητου κράτους μέλους της ΕΕ ; Και γιατί  η κυβέρνηση προς το παρόν το έχει καταπιεί ;Αντί να σηκώσει το θέμα  ;Μία απαράδεκτη λογική για τα Ελληνοκυπριακά συμφέροντα που θα μας κοστίσει  στο προσεχές διάστημα. 

Δεν είναι δυνατόν το διεθνές δίκαιο να είναι κατά το δοκούν των μεγάλων δυνάμεων ,που θα έχει ως αποτέλεσμα την καταπίεση των λαών και την αλλαγή των συνόρων.

Ο πόλεμος αυτός στην Ουκρανία θα έχει συνέχεια ,με αντάρτικο εντός της χώρας .Θα υπάρχουν πατριωτικές δυνάμεις που θα αντισταθούν, και συνεπώς αυτή θα είναι μία μόνιμη πληγή  της στρατιωτικής μηχανής της Ρωσίας με απροσδόκητα αποτελέσματα, αφού η δύση θα τροφοδοτεί με όπλα τις ουκρανικές δυνάμεις . Το ίδιο ακριβώς έπραξε η εθνική μας αντίσταση κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στην πατρίδα μας.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που θα έχει την μεγάλη ωφέλεια με από τον πόλεμο στην Ουκρανία , γιατί η Ευρώπη θα είναι αναγκασμένη να εφοδιαστεί με το υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ .Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη κίνηση των αμερικανών να κλείσει την στρόφιγγα στους ευρωπαίους ανάλογα με τις οικονομικές  συνθήκες που θα επικρατήσουν τα επόμενα χρόνια. Και σταδιακά βλέπουμε να εμφανίζονται όλα τα αμερικανικά σχέδια ,όπως είδαμε και την  απεμπλοκή της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιτέλους, θα πρέπει οι ευρωπαίοι να κοιτάξουν το σπίτι τους, να σταματήσουν να κατευθύνονται από τις πολιτικές των ΗΠΑ μέσω ΝΑΤΟ γιατί τα χειρότερα έπονται ,και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν ίσως προλάβουμε αυτά που θα ακολουθήσουν.

Η πατρίδα μας είναι υποχρεωμένη, για να είμαστε ρεαλιστές , να ακολουθήσει το ρεύμα της προσκόλλησης στο άρμα της ΕΕ και των  ΗΠΑ .Ωστόσο οφείλει να γνωρίζει η κυβέρνηση  ότι το μοναδικό της κέρδος από πλευράς ΗΠΑ ,θα είναι τουλάχιστον  η διαχρονική λογική του ” Πόντιου Πιλάτου ” στα ελληνοτουρκικά.

Επίσης , η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει , ότι ο λαός μας μπορεί να διακρίνει όλη την ταινία που έχουν σκηνοθετήσει  οι ΗΠΑ ,όμως αποφεύγει να μιλήσει προς το παρόν ,και ίσως φωνάξει  πολύ δυνατά στη συνέχεια, όταν τα οικονομικά αποτελέσματα  αυτής της ιστορίας τον ακουμπήσουν και στο τέλος τον  πνίξουν.

Ας είμαστε τουλάχιστον αμυντικά  έτοιμοι για οποιοδήποτε ενδεχόμενο, δεδομένου ότι κανείς δεν γνωρίζει την στάση της Τουρκίας σε βάρος μας ,σε συνδυασμό με τη τελική στάση των ΗΠΑ όταν αυτή συνδέεται με τα  συμφέροντά της.

https://www.militaire.gr/