3 Φεβρουαρίου 2022

Άκτωρ: Κέρδισε το έργο "Παράκαμψη δρόμου Πυθαγορείου - Χώρας Ν. Σάμου", προϋπολογισμού 16,4 εκατ. ευρώ. ... στην παράταση

 

O αγώνας δεν λήγει, αν ο διαιτητής δεν σφυρίξει. Αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στα κατασκευαστικά έργα, όπου πολλές φορές υπάρχουν ανατροπές, μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Κάτι ανάλογο έγινε και στην περίπτωση της ΑΚΤΩΡ του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ η οποία αναδείχτηκε προσωρινός μειοδοτης ...αν και δεν είχε δώσει την υψηλότερη έκπτωση.

Το έργο στο οποίο αναδείχτηκε προσωρινός μειοδότης η ΑΚΤΩΡ είναι η "Παράκαμψη δρόμου Πυθαγορείου - Χώρας Ν. Σάμου", προϋπολογισμού 16,4 εκατ. ευρώ. Ο διαγωνισμός έγινε τον Δεκέμβριο του 2019 και προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρεία Πυραμίς ΑΤΕ με ποσοστό έκπτωσης 38,28%.

Δεύτερη ήταν η ΑΚΤΩΡ με έκπτωση 24,21%. Ωστόσο διάφορα θέματα (δασικά, απαλλοτριώσεων κλπ) καθυστερούσαν την υπογραφή της σύμβασης του έργου. 

Η αναθέτουσα αρχή ζήτησε από τους οικονομικοί φορείς που συμμετείχαν στο διαγωνισμό (7 στο σύνολο) να παρατείνουν το χρόνο ισχύος της προσφοράς τους και της εγγυητικής επιστολής τους, για τρίτη φορά.
 Ειδικότερα, την πρώτη παράταση έως 3/03/2021, αποδέχθηκαν 4 οικονομικοί φορείς. Η δεύτερη παράταση του χρόνου ισχύος των προσφορών και της εγγυητικής επιστολής εως 6-9-2021, έγινε αποδεκτή από 2 οικονομικούς φορείς και η τρίτη παράταση, εως 6-3-2022 έγινε αποδεκτή, μέσω του συστήματος του διαγωνισμού, μόνο από την εταιρία ΑΚΤΩΡ.

Ως εκ τούτου η εταιρεία αναδείχτηκε προσωρινός μειοδότης του έργου.

https://www.capital.gr/