30 Ιανουαρίου 2022

Βουλή: Μοίρασε στους βουλευτές μάσκες από την Τουρκία – Η απάντηση του προέδρου της Βουλής Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, κατήγγειλε πως οι μάσκες που μοίρασε η Βουλή στους βουλευτές είναι από την Τουρκία.

Στην έναρξη της ομιλίας της κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής, η βουλευτής του ΚΚΕ είπε: «Άκουσα να μιλάτε για την Τουρκία. Το ξέρετε ότι οι μάσκες που μας μοίρασε η Βουλή είναι τουρκικές; Οι μετανάστες δεν περνάνε, οι μάσκες όμως περνάνε».

Είχε προηγηθεί νωρίτερα η ανακοίνωση από το προεδρείο της Βουλής πως στους βουλευτές χορηγούνται νέες μάσκες αυξημένης προστασίας. Έχουν σταλεί στα κόμματα, ενώ σε κάθε βουλευτή αναλογούν 10 μάσκες.

«Οι μάσκες που μας μοιράσατε στη Βουλή είναι από την Τουρκία! Γράφουν ‘made in Turkey’. Δεν είναι κακό, αλλά οι μετανάστες από Τουρκία δεν περνάνε, τα συμφέροντα περνάνε! Είναι προσχηματικό όλο αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά η Λιάνα Κανέλλη.

Η απάντηση του προέδρου της Βουλής
Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Κωνσταντίνος Τασούλας είπε ότι πράγματι έγινε ένας μειοδοτικός πρόχειρος διαγωνισμός από την υγειονομική υπηρεσία για την προμήθεια μασκών υψηλής προστασίας, για τις ανάγκες της εθνικής αντιπροσωπείας, όπου μέρος τους δόθηκαν και στους βουλευτές.

Η αξία της προμήθειας ήταν 1.000 ευρώ συνολικά και αφορούσε περίπου 5.000 τεμάχια μασκών. Από τον διαγωνισμό, έδωσε τη χαμηλότερη τιμή, 0,28 ευρώ περίπου, ανά μάσκα μια γερμανική εταιρεία.

Πάνω στο κουτί υπήρχε στο λογότυπο η γερμανική σημαία καθώς και η πιστοποίηση της CE της ΕΕ. Πιο κάτω όμως εκ των υστέρων παρατηρήθηκε πως έγραφε ότι το εργοστάσιο κατασκευής της Γερμανικής αυτής εταιρείας είναι στην Κωνσταντινούπολη.

Εάν αυτό είχε εντοπιστεί νωρίτερα, είπε ο κ. Τασούλας, προφανώς και δεν αγόραζε η Βουλή των Ελλήνων αυτές τις μάσκες αν και ήταν οι φθηνότερες.