7 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ακούσει και να σεβαστεί τον λαό της Χίου





Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χίου:


Αδιόρθωτη και αλαζονική επιμένει να είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την κατασκευή της υπερδομής στο Θόλος.
Ολόκληρη η κοινωνία της Χίου δυναμικά και ενωτικά αγωνίζεται και εναντιώνεται στα σχέδια της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού για το μεταναστευτικό Νότη Μηταράκη. Όλοι οι κάτοικοι του νησιού αρνούνται να μετατραπεί η Χίος σε αποθήκη ψυχών, λένε Όχι στην κατασκευή υπερδομής στο Θόλος και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο.


Οι πολίτες της Χίου δεν δίνουν την συγκατάθεση τους στη κυβέρνηση Μητσοτάκη να χτίσει πάνω στο νησί φυλακές κατατρεγμένων φτωχών ανθρώπων.


Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο κ. Μηταράκης περιφρονούν τον λαό της Χίου, δεν τον σέβονται, δεν θέλουν να τον ακούσουν. Προσπαθούν με κόλπα και διχαστικές ανυπόγραφες ανακοινώσεις να τον αποπροσανατολίσουν και να τον διαιρέσουν.
Αυτή η κυβέρνηση είναι αδίστακτη, το έχει αποδείξει άλλωστε και στο πρόσφατο παρελθόν, όταν τον Φεβρουάριο του 2020 έφερε τα ΜΑΤ για να δείρουν κόσμο.
Η πολιτική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να χρησιμοποιηθούν τα νησιά του Αιγαίου ως ασπίδες της Ευρώπης δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.
Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου μαζί με ολόκληρη την κοινωνία της Χίου λέμε Όχι στην υπερδομή στο Θόλος, και γενικότερα λέμε Όχι στη δημιουργία τέτοιων τεράστιων δομών που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στα νησιά.
Η θέση μας είναι ότι πάνω στη Χίο πρέπει να γίνει μόνο μία μικρή δομή καταγραφής και ταυτοποίησης που θα επιτρέπει στους πρόσφυγες να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Αυτές οι μέρες για το νησί μας θα είναι δύσκολες. Όλοι μαζί, ενωτικά, μαζικά και αποφασιστικά να ματαιώσουμε τα απάνθρωπα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός στον άνθρωπο, και η αλληλεγγύη θα επικρατήσουν. Αυτό είναι το σωστό, αυτό είναι το δίκαιο.