29 Ιανουαρίου 2022

Αγγλία: Τέλος στις μάσκες και τους περιορισμούς




Αργά αλλά σταθερά η Αγγλία προσπαθεί ξανά να κάνει τα δικά της βήματα προς την κανονικότητα και ελπίζει να «μάθει να ζει με τον Covid».


Καταργείται η υποχρεωτικότητα της μάσκας στους κλειστούς χώρους και τα «εμβολιαστικά διαβατήρια» ή η υπόδειξη αρνητικού τεστ, τα οποία απαιτούνταν σε κλάμπ και μεγάλες διοργανώσεις.

Παράλληλα, από τη Δευτέρα θα έρθουν και κάποιες αλλαγές στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και μεταξύ άλλων, δεν θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό επισκεπτών ενώ θα μειωθούν και οι ημέρες καραντίνας από 14 σε 10.

Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη εβδομάδα καταργήθηκε και το μέτρο της «εργασίας από το σπίτι» και οι μάσκες εντός των αιθουσών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κάποια από τα παραπάνω μέτρα ήταν στο λεγόμενο «Plan B» της βρετανικής κυβέρνησης και όταν είχαν αναγγελθεί σχεδόν πριν ένα μήνα είχαν ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων από Συντηρητικούς βουλευτές και ανθρώπους της νυχτερινής διασκέδασης, καθώς θα πήγαιναν πίσω την οικονομία της χώρας και θα κατέστρεφαν ακόμα μία Χριστουγεννιάτικη περίοδο.

https://money-tourism.gr/