13 Ιανουαρίου 2022

Κυβέρνηση σε πανικό με αντάρτικο υπουργών: Η εντολή από το Μαξίμου για να σταματήσει η κατάρρευση
 Η κυβέρνηση δείχνει ότι πλέον έχει «ρετάρει», καθώς τις τελευταίες ημέρες πολλαπλασιάζονται στα κρούσματα αποσύνθεσης στον κυβερνητικό χώρο. 

Οι συνεχείς αλληλοδιαψεύσεις μεταξύ υπουργών και το αλαλούμ που επικρατεί έχει προκαλέσει μια σύγχυση, αφού κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση, ενώ αυτή η εικόνα έχει προβληματίσει και το Μαξίμου. 

Εκτός από τους υπουργούς που δημοσίως αδειάζει ο ένας τον άλλον και τους βουλευτές που αρχίζουν να «ξεθαρρεύουν» και να διαφοροποιούνται, το νέο στοιχείο που κάνει ακόμη πιο δραματική την κατάσταση είναι ότι η κυβέρνηση μοιάζει «ακέφαλη», ενώ, δηλαδή, καθημερινά το υπουργικό συμβούλιο θυμίζει ολοένα και περισσότερο Βαβέλ, δεν φαίνεται ότι υπάρχει ούτε καν ο στοιχειώδης συντονισμός από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όλο αυτό έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα για το πώς ακριβώς «προεδρεύει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακή είναι η αδυναμία των Γ.Γεραπετρίτη, Α.Σκέρτο να επιβάλουν την τάξη. 

Γι' αυτό το λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει αναλάβει το ρόλο της διαχείρισης των κυβερνητικών υποθέσεων έστειλε σαφές μήνυμα στους υπουργούς και στους βουλευτές. 

«Η κυβέρνηση εκφράζεται με τρόπο σαφή, εκφράζεται δια του υφυπουργού Τύπου και κυβερνητικού εκπροσώπου και ήταν πάρα πολύ σαφής», είπε χαρακτηριστικά. 

«Μπορεί βεβαίως ο κάθε υπουργός να έχει μια άποψη για το ζήτημα, η κυβερνητική γραμμή όμως είναι μία και ενιαία», πρόσθεσε. 

Κυβέρνηση σε σύγχυση

Η κοινή γνώμη, η οποία βιώνει βασανιστικά εδώ και δύο χρόνια τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας αλλά και τους υγειονομικούς κινδύνους, τώρα βλέπει και την κυβέρνηση να βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, εκπέμποντας εντελώς θολά και αντιφατικά μηνύματα. Η πρώτη θύελλα της νέας χρονιάς εκδηλώθηκε μάλιστα με πρωταγωνιστή τον Άδωνι Γεωργιάδη για την όζουσα υπόθεση των PCR τεστ και των τιμών τους στη χώρα μας.

Ενδεικτικό είναι δε ότι, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης παραμένει ακόμη εκτεθειμένος και υπόλογος σε κρίσιμα ερωτήματα, έχει μείνει «μόνος» του και ουδείς από την κυβέρνηση και τη Ν.Δ. ευρύτερα θέλησε να του παράσχει σοβαρή υποστήριξη. Κι ενώ τα ερωτήματα για τη διαχείριση -από κάθε πλευρά- της πανδημίας μεγαλώνουν, σαστισμένοι οι πολίτες παρακολουθούν αυτές τις ημέρες τον παραλογισμό σε διάφορα στάδια.

Έτσι, η μεν αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα είχε προαναγγείλει ουσιαστικά κάποια χαλάρωση των μέτρων, ο υπουργός Θάνος Πλεύρης στη συνέχεια το απέκλεισε, όπως έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Ακολούθως βρέθηκε στο επίκεντρο το θέμα του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους από την προσεχή Δευτέρα.

Μπορεί ο Γ.Οικονόμου αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης να απέκλεισαν οποιαδήποτε παράταση στη σχετική προθεσμία, αλλά ο αναπληρωτής υπουργός Στέλιος Πέτσας -που συνεχίζει να δρα ως σκιώδης κυβερνητικός εκπρόσωπος- το άφηνε την ίδια ώρα ανοιχτό. Κι ενώ πίστευε κανείς ότι θα μπει κάποιο φρένο στην πολυγλωσσία, χθες υπήρξε η -μέχρι στιγμής- αποκορύφωση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι υπάρχουν σκέψεις για μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα για την αναχαίτιση του κύματος ανατιμήσεων. Ακολούθησε, όμως, μεγαλοπρεπές άδειασμα από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος τόνισε ότι «δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή οποιοδήποτε ενδεχόμενο μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ». Και ο κ. Γεωργιάδης, ως κλασικός κωλοτούμπας, με την ουρά στα σκέλια ψέλλισε ότι «είπα ότι εξετάζεται», με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο την ίδια ώρα να μην ξέρει πώς να δικαιολογήσει το μπάχαλο…

Βολές και από την Κ.Ο.


Η αποσύνθεση εκδηλώνεται ορατά πια και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία έως τώρα έβραζε υπογείως. Χθες ακόμη και ο νομοταγής Δημήτρης Καιρίδης χαρακτήρισε -κόντρα στους επίσημους κυβερνητικούς ισχυρισμούς- «λάθος την επιλογή ασθενών από τις ιδιωτικές κλινικές». Η περίπτωσή του ήρθε να προστεθεί σε αυτή του Ανδρέα Κουτσούμπα, ο οποίος ζήτησε συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, και του Άγγελου Τσιγκρή, ο οποίος έκανε δημόσια κριτική για τους μουσικούς που πλήττονται από τα μέτρα.

https://www.pronews.gr/