10 Ιανουαρίου 2022

Αγριεύει ο καιρός σε όλη τη χώρα – Καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας



 Βαρυχειμωνιά θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα Δευτέρα, σε όλη τη χώρα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, τα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και από το απόγευμα στα ανατολικά ηπειρωτικά, πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες από τη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους πυκνές.Βαθμιαία θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα κεντρικά και βόρεια τους 08 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 11 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Τρίτη
Αναφορικά με την Τρίτη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στη Θεσσαλία. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο αρχικά θα είναι νότιοι 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα γίνουν βόρειοι με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 14 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως τα επόμενα 24ωρα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το που ακριβώς θα χτυπήσει η κακοκαιρία, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως οι ημέρες που ακολουθούν θα είναι ιδιαίτερα παγωμένες για όλη τη χώρα.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr