3 Ιανουαρίου 2022

Ο Μητσοτάκης…χάλασε την ομόφωνη απόφαση για τη δομή στο Θόλος

 


Κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους 26 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, ανεξάρτητων συμβούλων και του κ.Ζαννίκου της πλειοψηφούσας παράταξης εγκρίθηκε στο μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο  το πλαίσιο 9 σημείων που κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου οι επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων αναφορικά με την δημιουργία νέας δομής στο Θόλος.
Αναλυτικά τα 8 σημεία που υπερψηφίστηκαν:


-Αποστολή εξωδίκου διαμαρτυρίας και δηλώσεως με επιφύλαξη δικαιωμάτων προς την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ στην οποία να παρατίθεται η νομική επιχειρηματολογία σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου και να την καλεί να απέχουν από κάθε ενέργεια εντός αυτής της εκτάσεως. Να σταλεί επίσης επιστολή γνωστοποίησης ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Χίου.
-Επιστολή προς την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα στην οποία να παρατίθεται η νομική επιχειρηματολογία σχετικά με το διοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου και να την καλεί να παύσει κάθε χρηματοδότηση της σχεδιαζόμενης κατασκευής της υπερδομής.
-Επιστολή προς την Εισαγγελεία Πρωτοδικών Χίου με την οποία να την ενημερώνει σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου και να την καλεί να συνδράμει στην προστασία της περιουσίας του Δήμου Χίου.
-Καλεί τη δημοτική αρχή να πραγματοποιήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται  για την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αδειοδότηση της περίφραξης του ακινήτου.
-Καλεί τη δημοτική αρχή να δώσει εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου όπως καταγράψουν τις αυθαίρετες κατασκευές που τυχόν υπάρχουν εντός του ακινήτου και στην περίπτωση που κάποιος/κάποιοι μισθωτές έχουν εκτελέσει αυθαίρετες εργασίες και δεν τις έχουν ταυτοποιήσει να προβεί σε καταγγελία της μίσθωσης και να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες.
-Δηλώνει προς την κυβέρνηση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου διαφωνεί και αντιδρά στην κατασκευή της υπερδομής στο Θόλος.
-Καλεί τη δημοτική αρχή να αναθέσει, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, μελέτη για την αξιοποίηση του ακινήτου.
-Καλεί τη δημοτική αρχή να προβεί άμεσα στην τοποθέτηση σήμανσης με μέσα που επιτρέπονται από την κείμενη νομοθεσία και να τοποθετήσει μικροφωνική εγκατάσταση προς ενημέρωση κάθε τρίτου σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς
-Να τοποθετηθούν μηχανήματα του Δήμου στην περιουσία του Δήμου χωρίς να παρεμποδίζεται η διέλευση των επιχειρήσεων που λειτουργούν εκεί.
Η πρόταση του Δημάρχου, Σταμάτη Κάρμαντζη, να προστεθούν ευχαριστίες και συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για «την ουσιαστική μείωση ροών και την γενναία αποσυμφόρηση των νησιών μας και την ενθαρρύνουμε να συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, δεν έγινε αποδεκτή από τους αντιπολιτεύσεις με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ομόφωνο κείμενο με την δημοτική αρχή να «κατεβάζει» δική της πρόταση, κοινή στα πρώτα 8 σημεία με την πρόταση των αντιπολιτεύσεων αλλά να συμπληρώνει τις ευχαριστίες στην κυβέρνηση και τελικά να ψηφίζεται από 9 δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής.

https://tvpatrida.gr/