14 Ιανουαρίου 2022

Α.Μιχαηλίδης: Η αξιοπιστία του κ.Πλακιωτάκη στα ύψη!




 Με δήλωσή του ο Βουλευτής Χίου, Ανδρέας Μιχαηλίδης, αναφέρεται στις απαντήσεις του Υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, σε ερωτήσεις του στη Βουλή σημειώνοντας ότι για το Μεταφορικό Ισοδύναμο άλλο ρώτησε ο ίδιος και άλλα απάντησε ο κ.Πλακιωτάκης, αφετέρου για τους εξαφανισμένους διασωθέντες χαρακτήρισε «αστείες» τις απαντήσεις του.



Η δήλωση του Ανδρέα Μιχαηλίδη:
Προς αποφυγή παρερμηνειών, αποκρύψεων και διαστρεβλώσεων σχετικά με τις χθεσινές απαντήσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη στη Βουλή στα ζητήματα που του έθεσα στην αίθουσα της Ολομέλειας, οφείλω να (ξανα)σημειώσω τα εξής:
Ως προς το Μεταφορικό Ισοδύναμο, η ερώτηση στην οποία κλήθηκε να απαντήσει ήταν μέχρι ποιου μήνα οφειλές θα αποπληρωθούν στους επιβάτες και στις εταιρείες. Αντί συγκεκριμένης απάντησης, ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε σε κάποια – ελάχιστα – ποσά τα οποία θα διατεθούν. Καμιά απολύτως απάντηση στην πολύ συγκεκριμένη ερώτηση για το μέχρι πότε θα εξοφληθούν οι οφειλές.
Αστείες ήταν και οι απαντήσεις του για τους εξαφανισμένους διασωθέντες από το Λιμενικό Σώμα: οι περίπου 20.000 ήταν ναυαγοί, κολυμβητές, κ.ά.
Η αξιοπιστία του κ. Υπουργού στα ύψη!!