31 Αυγούστου 2021

Όλες οι αλλαγές στην κυβέρνηση

 

Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας - Υπουργός: Ευάγγελος Αποστολάκης



Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Τάκης Θεοδωρικάκος

Υπουργός Υγείας

Υπουργός: Θάνος Πλεύρης

Υφυπουργός; Μίνα Γκάγκα

Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας: Νίκος Χαρδαλιάς

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Σίμος Κεδίκογλου

Υφυπουργός Μεταφορών: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Υφυπουργός Υποδομών: Γιώργος Καραγιάννης

Σιγή ιχθύος για την ειδική μοριοδότηση των σεισμόπληκτων μαθητών



 Ενώ χθες ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων των πανελλαδικών στα πανεπιστήμια, θα περίμενε κανείς συγχρόνως να ανακοινωθεί και η ειδική μοριοδότηση για τους σεισμόπληκτους μαθητές όλης  Σάμου . Αντ’ αυτού «σιγή ιχθύος».   

Οι υποσχέσεις δεν πρέπει να μένουν υποσχέσεις αλλά να γίνονται πράξη. 

Οι νέοι έχουν χορτάσει από θα και υποσχέσεις. 

Η Υπουργός Παιδείας πρέπει έστω και τώρα να ανακοινώσει αυτό ακριβώς που προβλέπει η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου για το ειδικό ποσοστό 2%, εντάσσοντας έτσι τους μαθητές των δήμων της Σάμου σε ειδικό καθεστώς πρόσβασης στα πανεπιστήμια. 

Μετά τον καταστροφικό σεισμό είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει για τους μαθητές, οι οποίοι κατάφεραν να ανταπεξέλθουν παρά τις όλες δυσκολίες.

ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ Η ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ;




 Ερώτηση της Ευ. Λιακούλη προς την υπουργό Παιδείας

Ερώτηση , αμέσως μετά την ανακοίνωση βάσεων εισαγωγής στις πανεπιστημιακές σχολές, κατέθεσε η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη προς την  Υπουργό  Παιδείας και Θρησκευμάτων κ Κεραμέως, διότι ακόμη δεν θεσπίσθηκε ειδικά,  ούτε ανακοινώθηκε επίσημα, η ειδική μοριοδότηση στις πανελλαδικές,  για τους μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών της Λάρισας

Ειδικότερα, η Λαρισαία βουλευτής επισημαίνει:

Η "Συμπαράταξη Πολιτών" για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τη δραματική μείωση εισακτέων




 Με ανακοίνωσή της, η παράταξη "Συμπαράταξη Πολιτών του Βόρειου Αιγαίου", αναλύει το φαινόμενο δραματικής μείωσης εισακτέων φοιτητών στις σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ακολουθεί ολοκληρωμένο το κείμενο.

«Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Η απαξίωση της μεγαλύτερης επένδυσης μεταπολεμικά στα νησιά μας και η σιωπή αυτοδιοίκησης και φορέων

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Σάμου




 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Σάμου που εξελέγη κατά τις αρχαιρεσίες του Ομίλου συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Κιουλάφας Αλέξανδρος

Αντιπρόεδρος:Χατζής Δημήτριος

Γενικός Γραμματέας: Καΐλα Σπυριδούλα

Ταμίας: Παντάμπασης Γεώργιος

Έφορος ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας: Τσεσμελής Ευάγγελος

Έφορος Σχολής ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας :Αξιώτης Γεώργιος

Γενικός έφορος :Καλομοίρης Πέτρος

Γενικός αρχηγός :Μαραθοκαμπίτης Ιωάννης

Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων και ηλεκτρονικής ενημέρωσης: Βαλής Εμμανουήλ

Υπεύθυνη ιστιοπλοΐας τριγώνου : Σεϊρλή Ιωάννα Γκόλφη Χριστίνα

Σκάφος με 120 πρόσφυγες-μετανάστες προσάραξε στην Μήλο



 Ιστιοφόρο σκάφος με περίπου 120 πρόσφυγες-μετανάστες προσάραξε στη Μήλο! Πως έφθασε εκεί είναι ένα ζήτημα.

Τις τελευταίες ημέρες παρά τις δηλώσεις αποφασιστικότητας που ακούμε έχουμε περιστατικά διείσδυσης μεταναστών και προσφύγων και στον Έβρο και στο Αιγαίο . Αναφέρθηκε περιστατικό ακόμη και στα Κυθηρα!

Φωτό αρχείου
https://www.militaire.gr/

Συρίγος: Δια ζώσης όλα τα πανεπιστημιακά μαθήματα

 


“Τα μαθήματα θα γίνουν δια ζώσης. Ο στόχος είναι να επανέλθουμε στην κανονικότητα” τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου σχετικά με το πώς θα κυλήσει η σεζόν 2021-22 στα Πανεπιστήμια ως προς τον τρόπο παράδοσης των μαθημάτων.

ΠΙΣ: Αδύνατο να γίνει rapid test με €10 στα ιατρικά εργαστήρια




 Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στέκεται δίπλα στα διαγνωστικά εργαστήρια της χώρας, τα οποία έχουν δεχτεί το πολύχρονο, ανελέητο πλήγμα του clawback, το οποίο ζητείται και προκαταβολικά φέτος μεσούσης της πανδημίας, στερώντας ρευστότητα από τον κλάδο.

Οικονόμου – Τα ΑΕΙ μπορούν την επόμενη χρονιά να κάνουν διορθωτικές κινήσεις με την ΕΒΕ

 

«Παράθυρο» για αλλαγές στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής μετά τις χιλιάδες κενές θέσεις που υπήρξαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οκονόμου υποστήριξε ότι με τις μεταρρυθμίσεις «αναβαθμίζουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια δίνοντας μεγαλύτερη αξία στον κόπο των νέων και στις θυσίες των γονιών τους» όπως είπε.

Χωρίς καραντίνα ξανά οι Ισραηλινοί στην Ελλάδα



 Με χθεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ γνωστοποίησε την ακύρωση της πλήρους υποχρέωσης καραντίνας για τους επιβάτες που φθάνουν από τις “πράσινες” και “πορτοκαλί”  χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα και οι οποίοι έχουν εμβολιασθεί το τελευταίο 6μηνο (ή 5μηνο) με δεύτερη δόση ή τρίτη αναμνηστική, ή έχουν αναρρώσει από Covid.

ΑΕΙ: Οι βάσεις δρομολογούν εξελίξεις – Κατάργηση τμημάτων και ίδρυση νέων από το 2022




 Κατάργηση τμημάτων και ίδρυση νέων στα πανεπιστήμια, με παράλληλη ενίσχυση της επαγγελματικής λυκειακής εκπαίδευσης. Αυτό είναι το νέο τοπίο που «δρομολογούν» οι επιπτώσεις της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ) στα ΑΕΙ, όπως αποτυπώνονται από τις φετινές βάσεις εισαγωγής.

Επιστρέφουν στα ψηλά προ δεκαετίας οι δαπάνες των ξένων τουριστών στην Ελλάδα



 Η τελευταία φορά όπου η Μέση Δαπάνη ανά Ταξίδι ήταν άνω των 600 ευρώ (αν και σε ετήσια και όχι εξαμηνιαία βάση) ήταν το 2013, στα 604 ευρώ – Φέτος στο α’ εξάμηνο είναι στα 631 ευρώ

Σύμφωνα με το υπουργείο, το φουσκωτό στη παραλία Ποταμίου , δεν είχε επιβαίνοντες. Ήρθε μόνο του !! Μηδέν αφίξεις την Κυριακη 29-8-2021στη Σάμο ...