3 Σεπτεμβρίου 2021

Trip stacking: Η νέα τάση στον τουρισμό – Πώς η Χαβάη στέλνει τουρίστες στην Ελλάδα

 

Συνήθως όταν σχεδιάζουμε ένα ταξίδι, αυτό περιλαμβάνει έναν και μόνο προορισμό. Πλέον, όμως, ολοένα και περισσότεροι διαλέγουν δύο ή και τρεις διαφορετικούς προορισμούς.

Κι αυτό, προκειμένου να υπάρχουν εναλλακτικά πλάνα, σε περίπτωση που κάτι «στραβώσει» με τον κορωνοϊό και τα περιοριστικά μέτρα.


Η εν λόγω τάση ονομάζεται «trip stacking» και προβλέπει ένα πιο «επιθετικό» τουριστικό σχεδιασμό, ο οποίος θα έχει λιγότερες πιθανότητες ακύρωσης.

Άλλωστε, με τον σχεδιασμό ενός ταξιδιού σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, οι τουρίστες μπορούν να επιλέγουν τον καλύτερο δυνατό προορισμό, αποφεύγοντας το δυσάρεστο σενάριο της αναβολής των διακοπών.

Ας δούμε, όμως, στην πράξη τι ακριβώς σημαίνει η επιλογή ενός ταξιδιού με πολλαπλούς προορισμούς.

Ένας από τους πελάτες του ταξιδιωτικού γραφείο Avenue Two Travel, το οποίο εδρεύει στις ΗΠΑ, έκλεισε μια κρουαζιέρα από την Αθήνα έως τη Ρώμη για τον Οκτώβριο. Για την ίδια περίοδο, όμως, έκανε κράτηση και για μία κρουαζιέρα στη Χαβάη.

«Και το ζήτημα είναι ότι η επιλογή της Χαβάη είναι λίγο πιο δύσκολη από το να πάει στην Ελλάδα» τονίζει ο ιδιοκτήτης του γραφείου, παραπέμποντας στα περιοριστικά μέτρα της τοπικής κυβέρνησης.

Έτσι, ο εν λόγω πελάτης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει πού ακριβώς θα πάει για διακοπές, λίγο πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση και λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες επιδημιολογικές εξελίξεις.

Κι αυτό, επιτυγχάνεται χάρη στις πολύ ευνοϊκές πολιτικές ακύρωσης, οι οποίες επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να επιλέγουν προορισμούς, χωρίς να επιβαρύνονται με μεγάλη κόστη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC