6 Σεπτεμβρίου 2021

Έκτακτη γενική συνέλευση για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Σάμου

 

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και την απόφαση της κυβέρνησης να χορηγούνται άδειες άνευ αποδοχών σε εργαζόμενους του υγεινομικού τομέα, που δεν έχουν εμβολιαστεί, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου καλεί σε γενική συνέλευση τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου. Στο δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρουν τα εξής:

«Την Παρασκευή 3-9-2021 το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, για τρίτη μέρα συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους πραγματοποιώντας κατάληψη στα γραφεία της Διοίκησης του Νοσοκομείου με σκοπό την παρεμπόδιση, ώστε να μην χορηγηθούν έγγραφα που θα θέσουν σε αναστολή εργασιών, στέλνοντας ανεμβολίαστους συναδέλφους μας στην ανεργία, στην αμισθία και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Όλα αυτά δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους ίδιους και στις οικογένειές τους, αλλά και στην λειτουργία του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος στον νομό.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων με τον Διοικητή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου του ζήτησε να μην δεχτεί να γίνει ο ίδιος «ο εφιάλτης» των εργαζομένων και να μην προχωρήσει στην χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών σε κανέναν εργαζόμενο ανεμβολίαστο, επισημαίνοντας τις μεγάλες συνέπειες που θα έχει αυτό στους ίδιους, αλλά και στο Νοσοκομείο, που όλα αυτά τα χρόνια, αυτοί οι ίδιοι εργαζόμενοι είναι που το στήριξαν και το κράτησαν ανοιχτό. Ιδιαίτερα τούτη την στιγμή που το 4ο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Επίσης του τόνισε τις τεράστιες ελλείψεις που ήδη υπάρχουν στο νοσοκομείο λόγο της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης.

Δεν μπορεί το εμβόλιο, δώρο της επιστήμης στην ανθρωπότητα, να αποτελεί εμπόρευμα στα χέρια των φαρμακευτικών κολοσσών και εργαλείο γεωπολιτικών ανταγωνισμών. Εκχυδαϊζεται σε μέσο διχόνοιας των εργαζομένων, κοινωνικού αυτοματισμού, φόβου, επιβολής κυρώσεων και απώλειας της εργασίας. Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης για πλατιά επιστημονική ενημέρωση του λαού γύρω από τα εμβόλια, επιχειρείται να κρυφτεί πίσω από τις διώξεις, την διαθεσιμότητα και τις... δωροεπιταγές των 150€. Όλα αυτά σαμποτάρουν το κύρος της επιστήμης στη συνείδηση του λαού μας, συντηρούν την καχυποψία, τις θεωρίες συνωμοσίας και τον ανορθολογισμό, που σκόπιμα καλλιεργείται και από διάφορες ομάδες και μάλιστα με το μανδύα της «επιστημονικοφάνειας». Ταυτόχρονα, γίνεται προσπάθεια να κρυφθούν οι τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες και για την εξάπλωση του 4ου κύματος της επιδημίας, αφού, γι’ άλλη μια φορά, τα υγειονομικά πρωτόκολλα «προσαρμόσθηκαν» στα συμφέροντα των τουριστικών, ναυτιλιακών και μεταφορικών ομίλων.

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί όλους τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο σε έκτακτη γενική συνέλευση την Δευτέρα 6-9-2021 και ώρα 9:00πμ στο πάρκινγκ πίσω από το κυλικείο του νοσοκομείου. Με θέμα:
1) απολύσεις εργαζομένων, 
2) άμεση χρηματοδότηση και στελέχωση του νοσοκομείου.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.»