9 Σεπτεμβρίου 2021

Η Λέσβος, το «περιβόλι του Αιγαίου» συνταιριάζει τα τοπικά της προϊόντα με τα πολυβραβευμένα Σαμιώτικα κρασιά!

 


Η τοπική κουζίνα των νησιών  του Β. Αιγαίου έχει πληθώρα εκλεκτών γεύσεων και εκείνη την αιγαιοπελαγίτικη σοφία της βέλτιστης αξιοποίησης όλων των υλικών. Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, έβαλε στόχο να αναδείξει αυτήν την ιδιαίτερη ταυτότητα των νησιών μας. Εδώ και 4 χρόνια διοργανώνει με επιτυχία το Lesvos Food Festival, στο οποίο συμμετέχει δυναμικά, από το πρώτο κιόλας έτος, ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός της Σάμου.

Στα πλαίσια του φετινού Lesvos Food Challenge, τα τοπικά προϊόντα της Λέσβου είναι στα χέρια διακεκριμένων chefs και μαγείρων ανά τον κόσμο, που δημιουργούν με αυτά παραδοσιακές αλλά και δημιουργικές συνταγές, γεμάτες από τα αρώματα του «περιβολιού του Αιγαίου».

Στη Σάμο και στο Μουσείο Οίνου του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, οι ex. chefs Ευάγγελος Μπιλιμπάς και Ασλάνης Παντερλής, «πάντρεψαν» τα λεσβιακά τοπικά προϊόντα με την αιγαιοπελαγίτικη παράδοση και τα πολυβραβευμένα και αγαπημένα στους καταναλωτές όπου γης, σαμιώτικα κρασιά του ΕΟΣΣ. Έδωσαν στις συνταγές τους μια πινελιά δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, με σύγχρονες τεχνικές και παρουσίαση, συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον της γαστρονομίας.

Παξιμάδια κριθαρένια και από χαρούπι, χάχλες και τραχανάς, πετιμέζι από σύκα, αλίπαστα και αντσούγιες, σάλτσες από λιαστή τομάτα, λαδοτύρι, μυζήθρα και ανθότυρο, ρεβύθια Λισβορίου, αρωματικά και βότανα, γαρίδες, σαρδέλες Καλονής και παπαλίνα, ροδόσταμο και αρισμαρί, λουκάνικα παραδοσιακά, κατσικάκι και παστουρμάς από μοσχάρι, ούζο και ελαιόλαδο, «έδεσαν» μοναδικά τις ξεχωριστές τους γεύσεις με τα ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, σε πρωτοποριακές γευστικές δημιουργίες. 

Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές, ενώ, με την ολοκλήρωση του project θα είναι διαθέσιμη η οπτικοποιημένη παρουσίαση καθώς και ο τρόπος παρασκευής.

https://www.lesvosnews.net/