8 Ιουλίου 2021

Μ.Κατρίνης: «Παλινωδίες και καθυστέρηση στην υγειονομική θωράκιση των νησιών από την κυβέρνηση» (vid)

 

Τα πυρά του κατά της κυβέρνησης της ΝΔ όσον αφορά την υγειονομική θωράκιση των νησιών πριν την έλευση της θερινής περιόδου εξαπέλυσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης.
Ο κ.Κατρίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έδωσε προτεραιότητα στα νησιά για τους εμβολιασμούς ενώ στερούνται υποδομών προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης των επισκεπτών σε θέματα όπως νοσηλεία, διάγνωση και διενέργεια rapid και μοριακών τεστ.


«Μόλις πριν λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης βλέποντας ότι υπάρχουν περιοχές πολύ χαμηλά στη διενέργεια εμβολιασμών. Η κυβέρνηση άργησε και αν υπάρξει πισωγύρισμα οι συνέπειες στα νησιά θα είναι συντριπτικές», είπε χαρακτηριστικά ο Μ.Κατρίνης.
Παράλληλα, έκανε λόγο για παλινωδίες της κυβέρνησης όπως με το εμβόλιο της Astra Zeneca και τη μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους ενώ για το voucher των 150 ευρώ για εμβολιασμό νέων, σχολίασε ότι είναι δείγμα της επιθυμίας κάποιων στην κυβέρνηση για μια κοινωνία με μισθούς των 400 ευρώ κι ενώ η αγωνία των νέων για θέσεις εργασίας κορυφώνεται.
Τέλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι το Κίνημα Αλλαγής ζητά ένα συνολικό πακέτο στήριξης των νησιών ειδικά όσων έχουν υποστεί τις συνέπειες του προσφυγικού/μεταναστευτικού.