6 Ιουλίου 2021

Με το… σταγονόμετρο εμφανίζουν τους «εξαφανισμένους» – Οκτώ στην Λευκωνιά – Πώς στήθηκε η επιχείρηση



 Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις του astraparis.gr για την τύχη των προσφύγων και μεταναστών που αποβιβάσθηκαν σε παραλία των Νενήτων Χίου, τις πρωινές ώρες της Κυριακής, 4 Ιουλίου 2021 και την διαπίστωση ότι ένας αριθμός εξ αυτών έχουν «εξαφανισθεί» το λιμεναρχείο Χίου ανέκρουσεν πρύμναν και άρχισε την Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 να παρέχει μια κάποια ενημέρωση, με πρώτο ότι ήδη στην δομή καραντίνας στην Λευκωνιά βρίσκονται από την Κυριακή συνολικά οκτώ άτομα.

Το βέβαιο είναι ότι – όπως προέκυψε και από την ενημέρωση του astraparis.gr από το γραφείο Τύπου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – η ύπαρξη του περιστατικού και η… σταδιακή ανεύρεση προσφύγων και μεταναστών δεν ξεκίνησε περί τις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής, οπότε ο astraparis.gr ενημέρωσε το λιμεναρχείο για την παρουσία τριών γυναικών μέσα στα Νένητα, αλλά τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

Ωστόσο, χθες τόσο το λιμεναρχείο Χίου, όσο και το γραφείο Τύπου, καθώς και η αστυνομία, διέψευδαν ακόμα και ότι υπήρξε περιστατικό, κάτι που έγινε αντιληπτό σε κατοίκους των Νενήτων, αλλά και της Καλλιμασιάς από όπου – όπως δηλώνουν –   διήλθε το πρωί της Κυριακής κομβόι οχημάτων λιμενικού και αστυνομίας, μεταφέροντας άγνωστο αριθμό προσφύγων προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σήμερα Δευτέρα, ο λιμενάρχης Χίου κ. Παντελής Βατούσης μας δήλωσε ότι στην Λευκωνιά έχουν μεταφερθεί οκτώ άτομα, ενώ σε ερώτησή μας για την τύχη των υπολοίπων μέχρι του συνολικού αριθμού των 20, που φέρεται ότι επέβαιναν στην ίδια βάρκα και αποβιβάσθηκαν στην παραλία των Νενήτων, η απάντηση του ήταν ότι δεν βρέθηκαν άλλοι.

Επίσης, από το γραφείο Τύπου του Λ.Σ. μας διευκρίνισαν ότι στην δομή καραντίνας υπάρχουν τρεις άνδρες και πέντε γυναίκες. Ουδεμία αναφορά για μάνα με το βρέφος της, που φέρεται ότι αποβιβάσθηκε στην ακτή μαζί με τους άλλους (φωτογραφία που ακολουθεί με την μάνα και το μωρό στα πόδια της).



Έτσι στήθηκε η επιχείρηση «εξαφάνισης»
Ο astraparis.gr αποκαλύπτει σήμερα πώς στήθηκε η επιχείρηση «εξαφάνισης» των ανθρώπων, ανάμεσά τους και βρέφος μιάς εβδομάδος, όπως καταγγέλλει on camera (ακούστε κατωτέρω το ηχητικό) μία γυναίκα που διέφυγε με άλλες τρεις και αφού κρύφτηκαν επί ώρες στα χωράφια της περιοχής εντοπίσθηκαν από δημοσιογράφους μέσα στο χωριό το απόγευμα της Κυριακής.

Το ταξίδι τους ξεκίνησε στις 3 το πρωί (αναφέρει χθες, αλλά μάλλον εννοεί το πρωί τη Κυριακής) και λίγα λεπτά πριν η βάρκα τους προσεγγίσει την ακτή έγιναν αντιληπτοί από περιπολικό σκάφος του λιμενικού, το οποίο τους καταδίωξε, αλλά δεν μπόρεσε να τους προσεγγίσει, επειδή υπήρχαν βράχια στην ακτή.

Η γυναίκα που μίλησε στον astraparis.gr είναι απολύτως σαφής και κατηγορηματική ότι στην βάρκα επέβαιναν 20 άτομα τουλάχιστον (υπάρχει μια εκδοχή να ήταν και 21) κι ότι όλοι οι άλλοι πλην της ιδίας και άλλων τριών περισυνελλέγησαν από τις αρχές.

Αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι μετά την αποβίβασή τους, τους συνέλαβε η αστυνομία (στο σημείο αυτό υπάρχει μια σύγχυση αν επρόκειτο για αστυνομικούς ή λιμενικούς), ενώ η ίδια με άλλες τρεις γυναίκες κατάφεραν να διαφύγουν και να κατευθυνθούν στα χωράφια της περιοχής, όπου και κρύφτηκαν.

https://astraparis.gr/