28 Ιουνίου 2021

Φιάσκο του Λιμενικού με «κατάσκοπο» στην Σάμο, ελεύθερος είπε ο εισαγγελέας



 Σε φιάσκο κατέληξε η προσπάθεια του λιμεναρχείου Σάμου να φορτώσει με τις κατηγορίες της κατασκοπείας και της παράνομης διακίνησης προσφύγων έναν 43χρονο Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, 25 Ιουνίου 2021, στην Σάμο, στην διάρκεια επιχείρησης εντοπισμού προσφύγων.

Ο 43χρονος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, βιντεοσκοπούσε και φωτογράφιζε περιπολικά σκάφη του Λ.Σ. στην περιοχή ”Ζεστό” Κοντακαίικων Σάμου, ενώ στην ακτή Κουνέντερε είχαν αποβιβασθεί 11 πρόσφυγες.

Αυτή η ενέργεια ήταν αρκετή για τους λιμενικούς για να τον συλλάβουν, να σχηματίσουν την αναφερόμενη δικογραφία και να τον οδηγήσουν στην εισαγγελία Σάμου, το βράδυ της Παρασκευής.

Όμως, ο αντιεισαγγελέας κ. Ζήσης Βογιατζής φαίνεται ότι είχε διαφορετική γνώμη από τους λιμενικούς, δεν αποδέχθηκε την δικογραφία και διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο 43χρονος.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί κόλαφο στην κυβερνητική πολιτική των παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο και στον υπερβάλλοντα ζήλο των λιμενικών, που μετέρχονται κάθε μέσο, προκειμένου να στείλουν μηνύματα εκφοβισμού και τρομοκράτησης σε όσους τυχόν βρεθούν μπροστά σε φαινόμενα παράνομης δραστηριότητάς τους.

Να αναφέρουμε εδώ ότι σύμφωνα με κάποιες ανεπιβεβαίωτες προσώρας πληροφορίες ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών ήταν μεγαλύτερος των 11, που εντοπίσθηκαν στην ακτή.

Η ανακοίνωση του Λ.Σ. και η απόκρυψη των εξελίξεων
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Λιμενικό Σώμα έχει αποκρύψει πλήρως τις χθεσινές τελευταίες εξελίξεις και η σχετική ανακοίνωσή του (φωτό κατωτέρω), που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του σήμερα Σάββατο και ώρα 15:20 παρουσιάζει μόνον την αρχική εκδοχή του λιμεναρχείου Σάμου για την σύλληψη του 43χεονου.

Αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:


«Ένας 43χρονος ημεδαπός συνελήφθη πρωινές ώρες χθες από τη Λιμενική Αρχή Σάμου, για κατασκοπεία και διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών.

Συγκεκριμένα ο 43χρονος εντοπίστηκε από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να βιντεοσκοπεί – φωτογραφίζει στην περιοχή ”Ζεστό” Κοντακαίικων ν. Σάμου, περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά τη διάρκεια επιχείρησής τους στην θαλάσσια περιοχή Κουρούντερε, μετά από εντοπισμό έντεκα μεταναστών στην ακτή της περιοχής Κουρούντερε ν. Σάμου.

Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και μία συσκευή γεωγραφικού στίγματος».

https://astraparis.gr/