30 Ιουνίου 2021

Τρία μέτρα για τη στήριξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αιτείται η ΠΟΞ

 

Την επέκταση του μέτρου των αναστολών των συμβάσεων εργασίας και τον μήνα Ιούλιο και την επανεξέταση του μέτρου τους επόμενους μήνες, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, ζητά μεταξύ άλλων με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Τη λήψη τριών στοχευμένων μέτρων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ζητά με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ). Στην επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, η ΠΟΞ εστιάζει:

• Στην επέκταση του μέτρου των αναστολών των συμβάσεων εργασίας και τον μήνα Ιούλιο και να επανεξεταστεί για τους επόμενους μήνες, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

• Στην κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών (κατά το πρότυπο όσων ίσχυσαν την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2020), χωρίς να πρέπει να καταφύγουν στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, για τις επιχειρήσεις που λόγω προορισμού ή εθνικότητας εισερχόμενου τουρισμού, καταφέρνουν να έχουν μια πληρότητα άνω του 50% και ενδεχομένως να είναι σε θέση να απασχολήσουν ορισμένους εργαζομένους με πλήρες ωράριο, προκειμένου και οι εργαζόμενοι να μην έχουν μείωση του μισθού τους, αλλά και το κράτος να έχει μικρότερη οικονομική επιβάρυνση.

• Στη δυνατότητα λήψης του επιδόματος ανεργίας ακόμα και με 50 ένσημα.

Μάλιστα, η ΠΟΞ κάνει λόγο για επιχειρήσεις και προορισμούς πολλών ταχυτήτων τουλάχιστον και τον Ιούλιο. «Δυστυχώς οι μεταλλάξεις της Covid-19 μάς οδηγούν και σε μια “μεταλλαγμένη” τουριστική περίοδο, με πληρότητες που δεν επιτρέπουν την ομαλή (επανα)λειτουργία των ξενοδοχείων και με τεράστιες διαφοροποιήσεις ανά επιχείρηση και προορισμό», επισημαίνεται στη σχετική επιστολή, αναφέροντας πως «βασικές αγορές (όπως η Βρετανία) εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές και σε άλλες που έδειχναν σταδιακά να ανοίγουν (Ρωσία) επιβλήθηκαν ξαφνικά πρόσθετοι υγειονομικοί έλεγχοι στις μετακινήσεις, που λειτουργούν αποτρεπτικά ως προς τις κρατήσεις», επισημαίνεται.

Πηγή euro2day.gr