20 Μαΐου 2021

Συνέχεια στα Νούμερα από “Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ”

 

Με ένα άκρως αποκαλυπτικό δελτίο η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα  δίνει συνέχεια  στην αντιπαράθεση  με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου  σχετικά με τον  εγκλωβισμό   αναγνωρισμένων προσφύγων  στα Νησιά του Βόρειου Αιγαίου και τον Έβρο  μέσω του προγράμματος Ήλιος” 
Αυτό που κυρίως αναδεικνύει η επιτροπή είναι ότι,  ο τρόπος με τον οποίο  γίνεται η διαχείριση του συγκεκριμένου προγράμματος προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί, μη έχοντας άλλη επιλογή, να παραμένουν μόνιμα εγκλωβισμένοι στα νησιά. 

Επιπλέον σημαντική παράμετρος την οποία εντοπίζει η επιτροπή στην ανακοίνωση της, αποτελεί  το γεγονός ότι στην περίπτωση που  τα στοιχεία που παρουσιάζει ο ΔΟΜ  δεν είναι τα πραγματικά, τότε  αναδεικνύεται  ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα  «οικονομικής διαχείρισης του προγράμματος»  με πάρα πολύ σημαντικές  προεκτάσεις.  

Στην περίπτωση όμως, που τα στοιχεία αυτά, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αποκαλύπτεται μια άθλια μεθόδευση και παραποίηση από πλευράς  υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και η οποία εκθέτει τον Υπουργό, αφενός γιατί διαρρέει ανακριβή νούμερα για τους μόνιμα πλέον διαμένοντες στα νησιά και αφετέρου γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διακηρυγμένες επιβεβαιώσεις του, για μη μόνιμη παραμονή. 

Εκτίμηση μας είναι ότι στο επόμενο διάστημα οι αποκαλύψεις σχετικά με το « τέχνασμα» στη διαχείριση του προγράμματος ΗΛΙΟΣ θα είναι ιδιαίτερα σοβαρές. 

Η νέα ανακοίνωση της επιτροπής:   
Παραδοχή Μηταράκη για ΜΟΝΙΜΗ εγκατάσταση μεταναστών στα ακριτικά νησιά.
Στους 30.941 (!) οι επωφελούμενοι σύμφωνα με τον Δ.Ο.Μ , οι 7.298 σε Αιγαίο και Θράκη!
Μετά από την ευρεία αναδημοσίευση στα ΜΜΕ του δελτίου τύπου της Παγχιακής Επιτροπής ΑΓΩΝΑ για το πρόγραμμα HELIOS, ο κ.Μηταράκης αναγκάστηκε μετά από 4 ημέρες εκκωφαντικής σιωπής με ανάρτησή του να δώσει μία άκρως σιβυλλική απάντηση για 661 επωφελούμενους και 181 διαμερίσματα του προγράμματος, για τα νησιά του Βόρειου- Νότιου Αιγαίου και τη Θράκη.
Παραδέχεται λοιπόν το Υπουργείο επίσημα, ότι εγκαθιστά μόνιμο πληθυσμό στις ακριτικές περιοχές, ενώ μέχρι σήμερα έλεγε το ακριβώς αντίθετο και δεσμευόταν επανειλημμένα για καμία μόνιμη παραμονή.
Τα αντίστοιχα στοιχεία που δίνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) που “τρέχει” το πρόγραμμα HELIOS μαζί με ΜΚΟ,για την μεν ακριτική Ελλάδα αναφέρουν 7.298 επωφελούμενους, εκ των οποίων τα 3/4 στο Βόρειο Αιγαίο ( δεν δίνει ακριβή στοιχεία για διαμερίσματα ανά περιοχή), ενώ στο σύνολο της Ελλάδας είναι 30.941!! (στοιχεία ΔΟΜ στις 17-5-2021).
Δηλαδή επιδοτείται με το HELIOS μεταναστευτικός πληθυσμός αντίστοιχου μεγέθους πόλης, όπως π.χ. η Κόρινθος!
Ο αριθμός των επωφελούμενων από τον Δ.Ο.Μ. για Θράκη & Αιγαίο είναι κατά 11 φορές μεγαλύτερος από τα στοιχεία του Υπουργείου !
Δύο πράγματα λοιπόν μπορεί να συμβαίνουν:
Το Υπουργείο Μετανάστευσης και ο κ. Μηταράκης λένε ψέματα και εμφανίζουν παραπλανητικά στοιχεία, ή εμφανίζονται ως επωφελούμενοι πολύ περισσότεροι από ότι στην πραγματικότητα και έτσι κατασπαταλούνται κονδύλια για ανύπαρκτους ωφελούμενους; Τι από τα δύο συμβαίνει κ. Μηταράκη;
Αυτό που αντιλαμβάνονται οι νησιώτες είναι η πραγματικότητα. Ενώ αδειάζουν τα ΚΥΤ, οι μετανάστες στην πραγματικότητα δεν φεύγουν, αλλά εγκαθίστανται σε διαμερίσματα στις πόλεις των νησιών. Άλλωστε σε πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Μετανάστευσης αναφέρονται 3.680 νέα μισθωτήρια του προγράμματος HELIOS, μόνο για το 1ο τετράμηνο του 2021!
Το Υπουργείο λοιπόν αντί να χορηγεί τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να μπορούν να φύγουν εκτός Ελλάδος, τους επιδοτεί να εγκατασταθούν στις ακριτικές περιοχές!
Διευκρίνηση : Το πρόγραμμα ένταξης HELIOS απευθύνεται ΜΟΝΟ στους αναγνωρισμένους πρόσφυγες, ενώ υπάρχει και άλλο επιδοτούμενο πρόγραμμα, το “ΕΣΤΙΑ 2021”, που είναι για τους αιτούντες άσυλο!
Στην χώρα που μαστίζεται από το μεταναστευτικό , απειλείται η εθνική της κυριαρχία και γίνονται γεωπολιτικές αναταράξεις δίπλα της, η κυβέρνησή της ΝΔ με τις ευλογίες του κ. Μητσοτάκη , ενάντια σε κάθε προηγούμενή της εξαγγελία , ασκεί επιδοματική πολιτική προσέλκυσης και εγκατάστασης των μεταναστευτικών ροών στις πιο ευαίσθητες περιοχές , ακριβώς πάνω στα σύνορα, δίπλα στο κράτος που καθημερινά απειλεί και διεκδικεί .
Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ
Ετικέτες: Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα