23 Ιανουαρίου 2021

Αρνούνται τον διάλογο με Μηταράκη οι αντιπεριφερειάρχες

 

Πρώτα πλήρης αποσυμφόρηση της ΒΙ.ΑΛ. και μετά συζήτηση τονίζουν- «Άρνηση διαλόγου σημαίνει παράταση λειτουργίας της ΒΙ.ΑΛ.», ανταπαντά το Υπ. Μετανάστευσης

Την άρνηση των 4 αντιπεριφερειαρχών της Χίου να προσέλθουν στον αυριανό διάλογο με τον Υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, με θέμα της εξελίξεις στο μεταναστευτικό, διατύπωσε μέσα από δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, εκπροσωπώντας και τους συναδέλφους του Στέλιο Καμπούρη, Παντελή Βρουλή και Νίκο Νύκτα.

Ο κ. Μπουγδάνος, σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως αντικείμενο συζήτησης, αν προηγουμένως δεν ισχύσει η δέσμευση του Νότη Μηταράκη στο Politischios.gr, για πλήρη αποσυμφόρηση της ΒΙ.ΑΛ. μέχρι το προσεχές Πάσχα.

«Αν αδειάσει η ΒΙ.ΑΛ. και συνεχιστεί η απόλυτα επιτυχής αυστηρή φύλαξη των συνόρων τότε θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να συζητήσουμε για μία μικρή δομή ταυτοποίησης και επαναπροώθησης», ανέφερε ο κ. Μπουγδάνος.

«Άρνηση διαλόγου σημαίνει παράταση λειτουργίας της ΒΙ.ΑΛ.»


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των αντιπεριφερειαρχών, κύκλοι του Υπ. Μετανάστευσης, σχολίαζαν ότι πρακτικά η άρνηση διαλόγου από τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, ουσιαστικά σημαίνει παράταση λειτουργίας της ΒΙ.ΑΛ. για περίπου ακόμα έναν χρόνο.

«Για να κλείσει η ΒΙ.ΑΛ., πρέπει να προηγηθεί αυτονόητα μία διεργασία 8 ή 9 μηνών. Αν ξεκινήσουμε να συζητάμε το καλοκαίρι, σημαίνει ότι η ΒΙ.ΑΛ. θα κλείσει πια το 2022. Πρόκειται για μία ακατανόητη απόφαση των 4 αντιπεριφερειαρχών που παρατείνει το μαρτύριο των κατοίκων των Καμποχώρων», ανέφεραν οι ίδιες πηγές στον «π».

Από την άλλη, στον διάλογο με τον Υπουργό θα προσέλθει κανονικά ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.