24 Ιανουαρίου 2021

Διαφωνεί στο προσφυγικό και παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Χάρης Μπουρνιάς

 Οι διαφωνίες του αντιδημάρχου κ. Χάρη Μπουρνιά με τους χειρισμούς του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη στο προσφυγικό – μεταναστευτικό οδήγησαν τον πρώτο στην υποβολή της παραίτησής του, η οποία και έγινε δεκτή, σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021.



Η στάση του δημάρχου το τελευταίο κυρίως δίμηνο με την τακτική του να βρίσκεται συνεχώς κολλημένος πίσω από την πολιτική του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, ανακινώντας διαρκώς θέμα δημιουργίας νέας υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο κ. Μπουρνιάς είχε εκπεφρασμένες θέσεις επί του ζητήματος και ήταν υπέρμαχος της θέσης ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επ΄ αυτού και δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω συζητήσεων μέσα στον δήμο Χίου.

Μετά την παραίτησή του από την θέση του αντιδημάρχου τα καθήκοντά του επί των οικονομικών φαίνεται ότι σε τυπικό επίπεδο θα τα αναλάβει ο ίδιος ο δήμαρχος, ενώ ρόλο για την ουσιαστική συμμετοχή στο σχετικό έργο φαίνεται ότι θα αναλάβει ο γενικός γραμματέας του δήμου κ. Αντώνης Ζερβάκης.

Ο κ. Μπουρνιάς θα παραμείνει ως δημοτικός σύμβουλος.

https://astraparis.gr/