26 Οκτωβρίου 2020

Στο παραπέντε και από την… Κανταράκη η πρόσκληση στον Ιατρικό Σύλλογο

 

Μία και πλέον ώρα μετά την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, με το καταγγελτικό περιεχόμενο, έσπευσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης να κάνει γνωστό ότι είχε αποστείλει πρόσκληση, αναφέροντας, συγκεκριμένα:

«Σε απάντηση ανακοίνωσης Ιατρικού Συλλόγου Χίου, το υπουργείο Μετανάστευσης και  Ασύλου διευκρινίζει ότι καλέστηκε ο Σύλλογος αλλά όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος με απόφαση Δ.Σ. δεν θα παραστούν».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου κ. Γιάννης Μανάρας, με τον οποίο επικοινώνησε ο astraparis.gr, διευκρινίζει ότι λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη σύσκεψη ο ίδιος δέχθηκε τηλεφώνημα από την διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη, η οποία τον κάλεσε εκ μέρους του κ. Μηταράκη (!) να παραστεί.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, το διοικητικό συμβούλιο υπόψη του οποίου ετέθη το θέμα και η συγκεκριμένη πρόσκληση χαρακτήρισε ως απαξιωτική την συμπεριφορά του υπουργού και αποφάσισε να μην παραστεί στην σύσκεψη.

Προσθέτει, τέλος, ότι όλο το προηγούμενο διάστημα συστηματικά ο Ιατρικός Σύλλογος ήταν αποκλεισμένος και τώρα που ο κ. Μηταράκης αντιμετωπίζει μείζονα ζητήματα αποφάσισε να τον καλέσει και μάλιστα κατά τον αναφερθέντα τρόπο.

https://astraparis.gr/