9 Οκτωβρίου 2020

“ Φαιδρές δημοσκοπήσεις, κούφια συμπεράσματα.”

 

Ανακοίνωση από το ΚΙΝΑΛ Χίου για τις δημοσκοπήσεις που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας για το προσφυγικό - μεταναστευτικό στο Βόρειο Αιγαίο:
Με αφορμή το άρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Αλήθειας στις 3/10/20 με τίτλο "Oι ψηφοφόροι της Ν.Δ. και Κιναλ θέλουν κλειστή δομή και μάλιστα στο Αίπος" επισημαίνουμε τα παρακάτω:

Ως Ν.Ε. Του ΚΙΝΑΛ Χίου, καταγγέλλουμε την μεθοδευμένη αυτή προσπάθεια διαμόρφωσης "κλίματος" για την δημιουργία νέας υπερδομής στο νησί μας.
Αυτό συμβαίνει ενώ όλες οι τοπικές αρχές, οι συλλογικότητες και τα σωματεία του νησιού έχουν ήδη πάρει αρνητική θέσηεπί του θέματος. Το ίδιο ισχύει για το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου καθώς και το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ενορχηστρωτής αυτής της προσπάθειας είναι και πάλι ο κύριος Μηταρακης.
Πως όχι άλλωστε!
 Και εξηγούμε:
1)    Πριν λίγους μήνες παρατρεχάμενοι του κυρίου υπουργού, αιρετοί και μη, έθεταν ερωτήματα στο Επιμελητήριο Χίου καθώς και σε άλλους φορείς για την δημιουργία νέας δομής μεταναστών-προσφύγων.
2)     Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Καλογερακης, σε συνέντευξή αναφέρει ότι "έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να ξανανοίξει συζήτηση για το θεμα".
3)    Ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Καρμαντζης ξεκίνησε την κυβίστηση λέγοντας σε προηγούμενο Δ.Σ. "μα κάτι πρέπει να γίνει μ'αυτό" .
Όλες αυτές οι ενέργειες συνιστούν ένα ιδιότυπο μασάζ προετοιμασίας πολιτικού κλίματος το οποίο θα νομιμοποιεί κατά κάποιο τρόπο την κωλοτούμπα του δημάρχου και όχι μόνο.
Και συνεχίζουμε:
4)     Διενεργείται λοιπόν προσφάτως δημοσκοπηση από την GPO στο Βόρειο Αιγαίο με δείγμα 800 ατόμων ( υπενθυμίζουμε ότι στο βόρειο Αιγαίο κατοικούν πάνω από 200.000). Μέσα στις ερωτήσεις της έρευνας υπάρχει και.. η ακόλουθη: "Ανεξάρτητα από αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την δημιουργία των κλειστών, ελεγχόμενων δομών, προτιμάτε ΒΙΑΛ ή Αίπος ή ΔΞ/ΔΑ", ερώτηση που φανερώνει πόσο σικέ ήταν η δημοσκοπηση και από μόνη της δημιουργεί πολλούς συνειρμούς για τη πολιτική σκοπιμότητα της έρευνας. Ενδεικτικά άλλη μια ερώτηση που δημιουργεί αγανάκτηση και στον πλέον ήρεμο πολίτη ήταν η παρακάτω: “Σε σχέση με τις αρχές του 2020 πιστεύετε ότι έχουν μειωθεί οι προσφυγικέ/μετεναστευτικές ροές;” Γιατί άραγε επιλέχτηκε αυτή η ημερομηνία και δεν ρωτήθηκαν οι πολίτες αν από τότε που ανέλαβε η Ν.Δ. Μειώθηκαν ή όχι οι ροές; Νομίζουμε ότι όλοι γνωρίζουν ποιος ανέλαβε υπουργός τέλος του 2019-αρχές 2020...
Αλήθεια, μιας και μιλάμε για αρχές του 2020, γιατί δεν διατυπώθηκε ερώτημα σχετικά με τα ντροπιαστικά γεγονότα του Φεβρουαρίου και το αναίτιο αιματοκύλισμα των νησιωτών;
5)     Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί κανείς στην ιδιαίτερη σχέση που ο κύριος Μηταράκης έχει αναπτύξει με κάποια τοπικά ΜΜΕ τα οποία προσέχει κι εκείνα αντίστοιχα φαίνεται να τον...προσέχουν προβάλλοντας εντέχνως σικέ δημοσκοπήσεις.

Από τα παραπάνω προκύπτει με σαφήνεια ότι ο Υπουργός Ματαράκης επιστρατεύει κάθε "μέσον" που διαθέτει για να πραγματοποιηθεί η ... παθολογική επιθυμία του για νέες δομές! Ανάλογη μεθόδευση παρατηρούμε να εκτελείται και στη Λέσβο.
 Ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε κατ' επανάληψη τοποθετηθεί για το ζήτημα. Η Θέση μας σχετίζεται με μια συνολική αλλαγή πολιτικής στο Μεταναστευτικό: 1.Αποσυμφόρηση  των νήσων.
2. Κλείσιμο του αίσχους της ΒΙΑΛ .
3.Τελος στον γεωγραφικό περιορισμό. Η διαδικασία Ασύλου να πραγματοποιείται στην ηπειρωτική Ελλάδα σε μικρές δομές με αξιοπρεπείς συνθήκες.
 4.Δημιουργια μια μικρής δομής (500 ατόμων) με έργο ΜΌΝΟ καταγραφή και ταυτοποίηση.
 Γι' αυτό κύριε Μηταρακη αφήστε μας έξω απ'αυτό το βρώμικο, πολιτικά ανήθικο και επικίνδυνο παιχνίδι που παίζετε εδώ στο νησί μας, ουδεμία σχέση έχουμε με εσάς! Θα είμαστε απέναντι στην υποβάθμιση της Χίου και σε οποιονδήποτε επιχειρεί να εγκαθιδρύσει στο νησί μας φυλακές ψυχών