11 Οκτωβρίου 2020

Κούρδοι "τίναξαν στον αέρα" τουρκική βάση - Τι σχέση έχει με την επέτειο σύλληψης Οτσαλάν



\ Σαμποτάζ Κούρδων σε τουρκική βάση

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μπέλεν του νόμου Χατάι πού βρίσκεται δίπλα στη Συρία. Η πυρκαγιά λόγω των σφοδρών ανέμων μεταδόθηκε γρήγορα στις επαρχίες Ισκεντερούν και Αρσουζ, αναφέρουν τα tourkikanea.gr. Ο δήμαρχος του Μπέλεν ανέφερε πως ενώ συνεχιζόταν η πυρκαγιά ξέσπασε ακόμη μία πυρκαγιά σε απόσταση 30 χιλιομέτρων και ανέφερε πως πιθανόν πρόκειται για σαμποτάζ.

Ο Κούρδος δημοσιογράφος Μεμέντ Ντρέους, κοινοποίησε βίντεο με το σχόλιο πως πρόκειται για βίντεο από το κάψιμο της βάσης του τουρκικού στρατού στην Αλεξανδρέτα (Ισκεντερούν).
Το σημαντικό σχόλιο όμως είναι αυτό που έγραψε σε άλλη ανάρτηση πάλι για το ίδιο θέμα:

“Για δες σύμπτωση! Επέτειος της συνωμοσίας που έγινε κατά του Οτζαλάν. Το αρχηγείο από όπου ο τότε αρχηγός Στρατού ξηράς Αττίλα Ατές έδωσε το έναυσμα για την συνωμοσία έχει παραδοθεί στις φλόγες”. Με δεδομένο πως οι Κούρδοι αντάρτες σέβονται πολύ τον Οτζαλάν και θυμούνται την συνωμοσία που κατέληξε στην σύλληψη του, σίγουρα θα πρόκειται για σαμποτάζ…

Ως γνωστόν, το PKK, έχει “φυτέψει” πυρήνες σε όλες τις τουρκικές πόλεις εδώ και μεγάλο διάστημα, έχοντας επιλέξει άτομα με δυνατότητες εντυπωσιακής δράσης που μπορούν εύκολα να εισέλθουν και να εξαφανιστούν οπουδήποτε και οι οποίοι δεν έχουν φάκελο που να τους συνδέει με την οργάνωση, ενώ δεν έχουν διαπράξει οποιοδήποτε έγκλημα.

Αυτοί οι πυρήνες εκπαιδεύτηκαν σε ζητήματα πληροφοριών, αντίσταση κατά των αρχών, διαφυγή, καθώς και σε σαμποτάζ, δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις.

Επίσης η αναφορά και μόνο της λέξης Κουρδιστάν προκαλεί στο ισλαμικό καθεστώς τρόμο και πανικό, αφού δυο πράγματα φοβούνται οι Τούρκοι εν έτει 2020,

α. μια πολυεθνική επίθεση της δύσης κατά της χώρας τους και

β. την δημιουργία του κράτους του Κουρδιστάν.

Θα τα βιώσουν όμως και τα δύο και αυτό είναι κάτι παραπάνω από πασιφανές μετά την προκλητική στάση τους στην περιοχή μας όλο αυτό το διάστημα συμπεριφερόμενοι ως νεο-Οθωμανοί.