12 Οκτωβρίου 2020

Πρόεδρος ΚΕΔΕ προς Δημάρχους: “Ανανεώστε τις συμβάσεις των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ”



 Να προχωρήσουν στην υλοποίηση του προγραμματισμού τους και στην ανανέωση των συμβάσεων του συνόλου του προσωπικού τους που απασχολείται στα ΚΔΑΠ, χωρίς να μειώσεις στις ώρες απασχόλησης τους, ώστε να είναι οι δομές επαρκώς στελεχωμένες, τονίζει με επιστολή του προς τους Δημάρχους της Χώρας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

 

Ολόκληρη η επιστολή

H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ανέλαβε το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει το ζήτημα που προέκυψε, σχετικά με την ελλιπή χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ που λειτουργούν σήμερα οι Δήμοι, σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ ζητήσαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Υπουργό Π. Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό κ. Θ. Λιβάνιο να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση, αίτημα που έγινε καταρχήν δεκτό. Ταυτόχρονα αποστείλαμε σε όλους τους Δήμους ερωτηματολόγιο προκειμένου να έχουμε σαφή εικόνα, τόσο εμείς όσο και το ΥΠΕΣ, για το ύψος του ποσού που απαιτείται έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.

Τις επόμενες ημέρες οι Δήμοι και τα Νομικά τους Πρόσωπα, τα οποία έχουν την ευθύνη λειτουργίας των ΚΔΑΠ, θα ενημερωθούν για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Με βάση τα παραπάνω, πλέον μπορούν οι Δήμοι να προχωρήσουν στην υλοποίηση του προγραμματισμού τους και στην ανανέωση των συμβάσεων του συνόλου του προσωπικού τους που απασχολείται στα ΚΔΑΠ, χωρίς να μειώσεις στις ώρες απασχόλησης τους, ώστε να είναι οι δομές επαρκώς στελεχωμένες, προκειμένου να ανταποκρίνονται στο σύνθετο έργο τους.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται λύση σε ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα, που αφορά τους περισσότερους Δήμους της χώρας μας

 

e-poli.gr