1 Οκτωβρίου 2020

«Μαλλιά κουβάρια» στο Υπουργικό Συμβούλιο με τον Σταϊκούρα να μην δέχεται πρόσφυγες στην εκλογική του περιφέρεια

 

Μάλλον δεν κύλησε και πολύ ήρεμα το Υπουργικό Συμβούλιο και αυτή τη φορά τουλάχιστον η πρώτη αφορμή ήταν η μεταφορά προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα.

Η αμηχανία και η αδυναμία της κυβέρνησης μετά το έλλειμμα πολιτικής και την υποβάθμιση του προσφυγικού έρχεται πλέον να διχάσει τη ΝΔ αφού υπουργοί, στελέχη της και περιφερειάρχες «σπρώχνονται» και «σφάζονται» αρνούμενοι να δεχθούν πρόσφυγες στις περιοχές τους.

Ένας εξ αυτών είναι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος δημοσιοποίησε την αντίθεσή του για επέκταση ή και παρουσία των δομών στη Φθιώτιδα, στην εκλογική του περιφέρεια δηλαδή.

Ο ίδιος όπως αναφέρει σε δήλωσή -για να ενημερώσει πρωτίστως το εκλογικό του σώμα- αντιτάσσεται με την παρουσία τους εκεί, ζητά να μην γίνει νέο «Κέντρο Φιλοξενίας» στις Θερμοπύλες αλλά και να απομακρυνθεί η υπάρχουσα «Δομή

Μάλιστα το θέμα, όπως αναφέρει και κ. Σταϊκούρας, συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο και ο ίδιος ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι είναι εσφαλμένη η απόφαση για να γίνει νέο camp στις Θερμοπύλες.

Μπορεί το ύφος του κειμένου να είναι «χαμηλών τόνων», το περιεχόμενο ωστόσο δείχνει όχι απλά την πλήρη αντίθεσή του στις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά και την αποφασιστικότητά του.

Ο ίδιος μπορεί να γράφει για τις επιτυχίες στο προσφυγικό της κυβέρνησης, ενδεχομένως ωστόσο γνωρίζει την αμέλεια και το έλλειμμα σοβαρότητας που έδειξε η κυβέρνησή του στο θέμα.

https://www.documentonews.gr/