12 Οκτωβρίου 2020

Στην δομή – καραντίνα οι 23 πρόσφυγες που βγήκαν στα Αγιάσματα



 Στην δομή – καραντίνα της Λευκωνιάς Χίου μεταφέρονται οι 23 πρόσφυγες και μετανάστες από τα Αγιάσματα, οι οποίοι είχαν εντοπισθεί περί τις 3 το απόγευμα της Κυριακής 11 Οκτωβρίου 2020, σε χωράφια της περιοχής.

Το λεωφορείο της αστυνομίας, με την συνοδεία περιπολικών του Λιμενικού Σώματος, ξεκίνησε λίγο πριν από τις 6.30 το απόγευμα από τα Αγιάσματα και μεταβαίνει στην δομή – καραντίνα, όπου και θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά, 10 γυναίκες και 11 άνδρες, από την Συρία, την Παλαιστίνη, το Ιράκ και τον Λίβανο.




Αύριο Δευτέρα, θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, θα ακολουθήσει η διενέργεια τεστ για τον κορονοϊό και θα παραμείνουν στην καραντίνα μάλλον για περίοδο δύο εβδομάδων.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι 23 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάσθηκαν στην ακτή περί το μεσημέρι της Κυριακής και εξαφανίσθηκαν στα χωράφια, κοντά στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, βόρεια των Αγιασμάτων. Από τις αφηγήσεις τους έγινε γνωστό ότι ξεκίνησαν χθες Σάββατο από την περιοχή της Σμύρνης, ενώ – όπως δήλωσαν στον astraparis.gr – στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά των Αγιασμάτων έπαθε βλάβη η μηχανή και παρέμειναν στην θάλασσα έως ότου βγουν στην ακτή περίπου τέσσερις ώρες.

Μετά την αποβίβασή τους ακολούθησαν το μονοπάτι από την παραλία, πέρασαν από το ξωκλήσι και κρύφτηκαν μέσα στα χωράφια σε πολύ μικρή απόσταση από αυτό.

Το σκάφος που τους μετέφερε, ένα πολυεστερικό, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία είχε πάρει φωτιά και μέχρι αργά σιγόκαιγε, λίγα μέτρα από την  ακτή.



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:17 Εντοπίστηκαν στην περιοχή κοντά στο εκκλησάκι του Άγιου Γιώργη, οι πρόσφυγες που είχαν βγει το μεσημέρι στην ακτή και που αναζητούνταν από το Λιμενικό. Πρόκειται για 23 άτομα μεταξύ των οποίων 2 παιδιά, εθνικότητας Συρίας, Ιράκ, Παλαιστίνης και Λιβάνου. Οι πρόσφυγες είναι συγκεντρωμένοι στο σημείο που βρέθηκαν και αναμένεται η άφιξη του Λιμενικού για να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία και η μεταφορά τους στο κτίριο καραντίνας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:54 Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής 11 Οκτωβρίου 2020 η έρευνα για τον εντοπισμό προσφύγων που βρήκαν σε παραλία κοντά στα Αγιάσματα προς τα βόρεια στην περιοχή Χειμωνιό κάτω από το εξωκλήσι του Άι Γιώργη.

Στη θαλάσσια περιοχή βρίσκονται δυο σκάφη του Λιμεναρχείου,  στη ξηρά γίνονται έρευνες από το Λιμεναρχείο και την εθελοντική ομάδα των Αγιασμάτων για τον εντοπισμό των προσφύγων που σύμφωνα  με τις πρώτες πληροφορίες έχουν μαζί τους ένα μικρό παιδί.

Στο μονοπάτι από την παραλία μέχρι την εκκλησία του Αι Γιώργη και στην παραλία υπάρχουν προσωπικά τους είδη και κυρίως ρούχα καθώς και πολλά πλαστικά μπουκάλια

Το πιθανότερο είναι ότι οι πρόσφυγες βρίσκονται κρυμμένοι σε κάποιο σημείο πρακτική που εφαρμόζουν το τελευταίο διάστημα και πιθανότατα θα εμφανιστούν κάποια στιγμή αργότερα. Οι πιο κοντινοί οικισμοί στο σημείο είναι τα Λεπτόποδα και τα Αγιάσματα αλλά δεν αποκλείεται να πάρουν και άλλη κατεύθυνση.

https://astraparis.gr/t