15 Σεπτεμβρίου 2020

Σοκ στις αερομεταφορές στην Ευρώπη – Η ανάκαμψη σταμάτησε, οι πτήσεις μειώνονται πάλι, λέει η Eurocontrol Πηγή:www.dimokratiki.grH υπηρεσία-ομπρέλα για την εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη λέει πως το προηγούμενο σενάριο για μερική ανάκαμψη μέχρι το Φεβρουάριο του 2021 διαψεύδεται από τα πραγματικά στοιχεία για την κίνηση στους ευρωπαϊκούς αιθέρες – Τι εκτιμήσεις κάνει για το επόμενο έτος
Οι αεροπορικές πτήσεις στην Ευρώπη θα είναι μειωμένες κατά περίπου 55% φέτος σε σύγκριση με το 2019, καθώς η ανάκαμψη μετά το lockdown λόγω Covid-19 όχι μόνο σταμάτησε αλλά υποχωρούν και πάλι, αναφέρει ο οργανισμός που επιβλέπει την εναέρια κυκλοφορία στην ήπειρο.

Ο αριθμός των πτήσεων θα είναι περίπου κατά 6 εκατομμύρια χαμηλότερος σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τον Eurocontrol που εδρεύει στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση σε δήλωσή του τη Δευτέρα. Τον Απρίλιο προέβλεπε μείωση αριθμού πτήσεων κατά 5 εκατομμύρια.

«Πηγαίνουμε προς τα πίσω τώρα και είναι πραγματικά ανησυχητικό για ολόκληρη τη βιομηχανία», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Eurocontrol Ίμον Μπρέναν στην ανακοίνωση, αποδίδοντας την υπονόμευση της εμπιστοσύνης των επιβατών στην έλλειψη συντονισμού μεταξύ των κρατών για την επανάληψη των πτήσεων και τη δημιουργία σύγχυσης.

Οι αεροπορικές εταιρείες σε ολόκληρη την Ευρώπη είδαν μια ελπιδοφόρα αύξηση στα τέλη του καλοκαιριού να μένει από κάυσιμο καθώς η πανδημία συνεχίζει να επεκτείνεται και οι χώρες εξακολουθούν να εφαρμόζουν πολλούς περιορισμούς στα ταξίδια.

Η Eurocontrol αναφέρει ότι μετά την ανάκαμψη περίπου στο ήμισυ του κανονικού τον Αύγουστο, το ποσοστό των πτήσεων που θα εκτελεστούν θα μειωθεί στο 40% της κανονικής κίνησης τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμησή του ότι ως τον Ιανουάριο θα είχε επανέλθει στο 80% της κανονικής.

Ο οργανισμός είπε ότι οι εναρμονισμένοι έλεγχοι ιών και τα κοινά κριτήρια αξιολόγησης θα παρέχουν περισσότερη προβλεψιμότητα και θα ενισχύσουν τη ζήτηση, ενώ περαιτέρω περιορισμοί και μέτρα καραντίνας θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω επιδείνωση ακόμα και από αυτές τις χειρότερες προβλέψεις.


Πηγή: newmoney.gr