16 Σεπτεμβρίου 2020

Δεν ξεπλένονται...


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπουρνούς χθες στη Βουλή ανέφερε ότι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ δεν συνυπέγραψαν κείμενο της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με υπογραφές ευρωβουλευτών για την εκκένωση της Μόριας.


Καταρχάς το ΚΚΕ είχε άμεση και ουσιαστική παρέμβαση για το ζήτημα της Μόριας.


Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του την αμέσως επόμενη μέρα των γεγονότων στη Μόρια κατέθεσε κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν αναδεικνύοντας τόσο το ζήτημα να κλείσει εδώ και τώρα η Μόρια όσο και τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ για το όλο πρόβλημα.


Την επόμενη μέρα πήρε το λόγο -το  μόνο κόμμα από την Ελλάδα- στη συζήτηση στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης κι Εσωτερικών Υποθέσεων( LIBE) με την αρμόδια επίτροπο για το μεταναστευτικό, Ι. Γιόχανσον θέτοντας το ζήτημα «να κλείσει οριστικά η Μόρια και να μη φτιαχτεί άλλο ΚΥΤ, είτε κλειστού είτε ανοιχτού τύπου και στη Λέσβο και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου». 


Κυριολεκτικά όμως η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει και τα ρέστα από το ΚΚΕ είναι η επιτομή της φράσης «από εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι». Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ με κάτι τέτοια τεχνάσματα όχι μόνο επιδιώκει να μοιράσει λωτούς για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης του τόσο για το κολαστήριο της Μόριας όσο και  συνολικά για το προσφυγικό πρόβλημα αλλά επιδιώκει να μοστράρει ως δήθεν πρωτοστάτης για να κλείσει αυτή... Ποιος; Ο ΣΥΡΙΖΑ που έφτιαξε ουσιαστικά τη Μόρια και τα άλλα hotspots στα νησιά  από κοινού με την ΕΕ.


Αυτός που επί μια 4ετια ως κυβέρνηση  δικαιολογούσε την αθλιότητα της Μόριας και τη συνέκρινε με ανάλογες των κυβερνήσεων της ΝΔ σε βάρος των μεταναστών για να βγάλει λάδι την απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ, την ίδια την καπιταλιστική βαρβαρότητα στην οποία έχει βάλει πλάτη από κοινού με τους "διαβολικά καλούς" συμμάχους του, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Ποιος; Ο ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε τη σφραγίδα του στη απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και στην κατά γράμμα υλοποίηση του Κανονισμού του Δουβλίνου που οδήγησαν στον σημερινό εγκλωβισμό. Ποιος; ο ΣΥΡΙΖΑ που ευθύνεται για  την εγκατάσταση πολλαπλών αμερικανοΝΑΤΟικων βάσεων στη χώρα μας και επιδίδεται στην δικαιολόγηση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των προσχημάτων των ιμπεριαλιστών που οι πόλεμοι τους είναι η αιτία του προσφυγικού προβλήματος.


Όλα αυτά δεν ξεπλένονται.