3 Αυγούστου 2020

Μηταράκης vs Κολάρου. Πάμε, όλοι μαζί ένα χειροκρότημα!



Τα υποδήματα στο χέρι έδωσε ο Μηταράκης στον Δήμο Αν. Σάμου με την απάντηση του στην επιστολή διαμαρτυρίας του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό και τα παρελκόμενα.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο υπουργός ανέπτυξε τις αιτίες της καθυστέρησης του έργου ΚΥΤ Ζερβού οι οποίες  ούτε λίγο, ούτε πολύ καταδεικνύουν το Δήμο αφού δε δίνει ύδωρ, με αποτέλεσμα η δομή να μη δύναται να ξεκινήσει τη λειτουργία της. 

Εξάλλου,  εξ αρχής ήταν γνωστό σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές το πρόβλημα της υδροδότησης γενικά της περιοχής κι ενώ είχε πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και διευθετήσεων η ανάγκη εύρεσης της επίλυσής του, εντούτοις φτάσαμε στο παρά πέντε και το πρόβλημα παραμένει ως έχει, ανεπίλυτο.

Από την άλλη, ποιος από τη Δημοτική Αρχή θα μπορούσε έστω να διανοηθεί να "ανοίξει" την κάνουλα για τους παράνομους, ενόσω χρόνια ολόκληρα οι γύρω κάτοικοι - δημότες στους Μυτηλινιους,  Χώρα κ.λπ, αυτοί δηλαδή που τους έκαναν μάγκες με τη ψήφο τους,  διψάνε και διαρκώς εκλιπαρούν για λίγο παραπάνω, πόσιμο αλλά και ποιοτικό νερό.

λίγο καιρό ήταν που παρενέβη ο Πρόεδρος της κοινότητας Μυτηλινιων στο Δημοτικό Συμβούλιο παρακαλώντας με τη μελέτη στο χέρι για ένα έργο υδροδότησης από την πηγή στη Στεφάνα ώστε να λύσει το πρόβλημα ύδρευσης του χωριού.

 Βέβαια από όλον αυτόν τον τραγέλαφο υπάρχουν ήδη κερδισμένοι, όπως, αυτοί που εκμίσθωσαν στο Υπουργείο τα άνυδρα, αζήτητα χωράφια τους σε ποσό διόλου ευκαταφρόνητο με το λογαριασμό να επιβαρύνει όλους τους Έλληνες φορολογούμενους.

Επιπλέον ο Μηταράκης στην επιστολή του επεσήμανε τη μείωση των ροών, σαφώς "ξεχνώντας" τις στημένες επαναπροωθήσεις, αλλα και την προκλητική στάση της Τουρκίας, με το σενάριο η Ελλάδα να βγήκε από το χάρτη του ασφαλούς περάσματος να είναι πολυ κοντά στην πραγματικότητα.  Αναφέρθηκε επίσης στη μη ύπαρξη κρούσματος covid στις δομές, λες κι αν υπήρχε να το δημοσιοποιούσε, για να μη ρωτήσουμε με ποιόν ακριβώς τρόπο διαπιστώθηκε ότι οι μετανάστες έχουν " ανοσία" στο φονικό ιό. 

Παράλληλα για την επιλογή του Δημάρχου στην Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού για τα νέα ΚΥΤ υπέδειξε ως υπεύθυνη την ΚΕΔΕ, αδειάζοντας ευθέως το Στάντζο που είναι μονίμως αδιάβαστος.

Όμως το πιο ζουμερό σημείο των σχέσεων Δήμου και Υπουργείου το άφησε για το τέλος. Το χρήμα,  που κινεί γη και ουρανό εφόσον το ποσό που έλαβε η δημοτική αρχή για το 1ο εξάμηνο του 2020 ανήλθε περίπου στα  1.700.000 ευρώ, χωρίς, ένεκα απουσίας απολογισμού, ουδείς να γνωρίζει που τα...<<φάγαμε>>

 Μάλιστα τόνισε ότι ο Δήμος έλαβε το μύριο ανταποδοτικά, οπότε που θα πάει, με άλλα τόσα θα ανοίξει και η κάνουλα. 

Ωστόσο ο υπουργός υπογράμμισε ότι θα διατεθούν μόλις 200.000 ευρώ για τις ζημιές που έχουν υποστεί φυσικά και νομικά πρόσωπα εξαιτίας του μεταναστευτικού, ποσό όμως το οποίο περιέργως και ανεξήγητα, θα μοιραστεί η πόλη της Σάμου και οι άμεσα επηρεαζόμενοι ιδιοκτήτες πέριξ του ΚΥΤ του Βαθιού με την πόλη του Καρλοβάσου και τους εκεί δημότες που έμειναν και εκτός και αλώβητοι από το μεταναστευτικό!


Εξ όσων γνωρίζουμε οι αιτήσεις για αποζημιώσεις των πολιτών στην πόλη της Σάμου και πέριξ του ΚΥΤ είναι τόσες πολλές που οι 100.000 ευρώ θα είναι το λιγότερο κοροϊδία, ενώ το ποσό από μόνο του μαρτυρά ότι  κούρεμα και απορρίψεις θα πάνε σύννεφο.  

Σε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα θα επανέλθουμε οσονούπω, δεδομένου ότι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία της περιουσίας των, δεν επιδέχεται καμία απολύτως έκπτωση.

Ως τότε, πάμε όλοι μαζί ένα χειροκρότημα για την κατάντια μας.