25 Αυγούστου 2020

Politico για ελληνοτουρκικά: Ελληνική απογοήτευση για την στάση του Βερολίνου


Μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική υποστήριξη περίμενε η Ελλάδα από τη Γερμανία στην πρόσφατη κρίση με την Τουρκία και η στάση του Βερολίνου έχει προκαλέσει απογοήτευση στην Αθήνα, σύμφωνα με το Politico.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, η ένταση μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου θυμίζει αμυδρά την εποχή της χρηματοοικονομικής κρίσης, αναφέρει το δημοσίευμα, και επικαλείται δηλώσεις ανώτατου Έλληνα διπλωμάτη: «Εμείς και η Γερμανία έχουμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους γείτονές μας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να τους χαϊδεύουμε – η Τουρκία έχει εγκαταλείψει μια για πάντα τις δυτικές αξίες. Η περίοδος κατευνασμού έχει λήξει. Η Γερμανία βρίσκεται σε πλάνη σχετικά με τις προθέσεις της άλλης πλευράς».

Ο διπλωμάτης τόνισε ωστόσο ότι οι δύο πλευρές διατηρούν στενή συνεργασία. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας θα επισκεφτεί την Τρίτη τόσο την Αθήνα όσο και την Άγκυρα, μια επίσκεψη που το Βερολίνο ελπίζει ότι θα βοηθήσει την προσπάθεια διαμεσολάβησης για διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Reporter.gr