25 Αυγούστου 2020

ΚΥΤ Σάμου: Διαμαρτυρία – καταγγελία κατοίκων της περιοχής Χαρουπιών



Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτοικοι  της περιοχής Χαρουπιών της πόλης της Σάμου, όπου εκφράζουν την απόγνωση τους  για την  κατάσταση που αντιμετωπίζουν από την λειτουργία του Κ.Υ.Τ Σάμου .


ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ :
1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

( με φωτοτυπικό αντίγραφο του κειμένου – υπογραφές και παράκληση ανάγνωσής της από τον ίδιο τον κο Πρωθυπουργό )
2. Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
Υπόψη κου Υπουργού
( με φωτοτυπικό αντίγραφο του κειμένου – υπογραφές )
3. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΜΟΥ
( με φωτοτυπικό αντίγραφο του κειμένου – υπογραφές )
4. Περιφερειάρχη Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Κο Μουτζούρη Κώστα
( με φωτοτυπικό αντίγραφο του κειμένου – υπογραφές και την παράκληση ανάγνωσής της στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου )
5 .Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Σάμου κο Πανουράκη Βασίλειο
( με φωτοτυπικό αντίγραφο του κειμένου – υπογραφές )
6 . ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ Α. ΣΑΜΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ Α. ΣΑΜΟΥ
( με φωτοτυπικό αντίγραφο του κειμένου – υπογραφές .Επίσης με την παράκληση της επίδοσης του φωτοτυπικού αντιγράφου του κειμένου – υπογραφές που σας επισυνάπτουμε στον κο Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου λόγω της προγραμματισμένης επίσκεψης του στο Δήμο Σάμου )
7. Δ/ΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΑΜΟΥ
Υπόψη κου Αστυνομικού Δ/ντή
( με φωτοτυπικό αντίγραφο του κειμένου – υπογραφές )
8. Γραφείο Βουλευτή Νομού Σάμου
( με φωτοτυπικό αντίγραφο του κειμένου – υπογραφές )
9. Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
(με φωτοτυπικό αντίγραφο του κειμένου )

Οι παρακάτω υπογράφοντες και συμφωνούντες με το περιεχόμενο του εν λόγω κειμένου κάτοικοι της περιοχής Χαρουπιών της πόλης Σάμου εκφράζουμε την απόγνωση μας μπροστά στην κατάσταση που αντιμετωπίζουμε εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια από την λειτουργία του Κ.Υ.Τ Σάμου (με πληθυσμό πλέον των 6.000 φιλοξενουμένων) ακριβώς δίπλα στην περιοχή που κατοικούμε.
• Η παραβατικότητα, με τις συνεχείς διαρρήξεις οικιών και όχι μόνο, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να αισθανόμαστε ανασφαλείς ακόμα και μέσα στα σπίτια μας.
• Η κυκλοφορία σε ώρες απαγόρευσης, σε όλους τους δρόμους της περιοχής μας και της πόλης μας από τους φιλοξενούμενους του Κ.Υ.Τ Σάμου , οι καθημερινά διεξαγόμενοι ποδοσφαιρικοί αγώνες σε ιδιωτικό οικόπεδο που ευρίσκεται σε επαφή με την περιοχή μας, με εκατοντάδες συνωστισμένους θεατές παρά την υποχρεωτική εφαρμογή των μέτρων λόγω covid
έχουν σαν αποτέλεσμα να κυριαρχεί ο φόβος, η έλλειψη ασφάλειας και όσα άλλα σκέφτεται ο κοινός λογικός νούς.

Αυτά που για όλους θεωρούνται αυτονόητα, εμείς δεν μπορούμε να τα θεωρήσουμε δεδομένα.
Καμία πόλη σε όλη την Επικράτεια της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα .
Η Πολιτεία εδώ και τρία και πλέον χρόνια με ταχύτητα χελώνας προχωράει διαδικασίες λύσης του προβλήματος που έχουν όμως ως αποτέλεσμα να μην αλλάζει τίποτα .
ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
1. ΖΗΤΑΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ.Τ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΎΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ «ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ». ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΝΙΣΟΜΕΡΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ .
2. ΖΗΤΑΜΕ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.
3. ΖΗΤΑΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΑΜΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΟΛΟ ΤΟ 24 ΩΡΟ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΦΟΡΕΑ ΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ .
ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΑΣ .
ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ .

Η ΚΑΘΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ