14 Αυγούστου 2020

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μπροστά σε σοβαρές ευθύνες για την ΒΙΑΛ



Επισημαίνει ο Περ. Σύμβουλος της ΛΑΣ Γιώργης Αμπαζής

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου κατανοώντας την έντονη ανησυχία  που επικρατεί μετά την επιβεβαίωση κρούσματος σε εργαζόμενο  του ΚΥΤ στη Βιάλ  στο Χαλκειός, θεωρεί επιβεβλημένη την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής προκειμένου να πραγματοποιηθεί πλήρης εργαστηριακός  μοριακός έλεγχος Covid19, από το αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στο Νησί, ώστε οι περίπου 200 εργαζόμενοι να τύχουν της αναγκαίας περίθαλψης και πρόληψης.


Η άμεση παρέμβαση της Περιφερειακής αρχής θα κρίνει εν πολλοίς την προστασία του κοινωνικού συνόλου του νησιού που υφίσταται τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής, στον τομέα της υγείας.

  Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου τονίζει την αναγκαιότητα της άμεσης λήψης μέτρων ενίσχυσης των δημοσίων υπηρεσιών από μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό…

    Επίσης  η απαράδεχτη σημερινή εικόνα  - η οποία εξελίχθηκε  στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου,  όπου οι προσληφθέντες  γιατροί του Ιατρείο του ΚΥΤ της Βιάλ, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που προσλήφθηκαν τον Ιούνη του 2020,  εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι και να φαίνονται ως μην προσληφθέντες από τις οικονομικές υπηρεσίες της ΠΒΑ, δείχνει τις τεράστιες ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που μεταφέρουν ευθύνες του κράτους στην Τοπική Διοίκηση και της Περιφερειακής αρχής, που υλοποιεί τις αντιλαϊκές πολιτικές, προκειμένου να   πληρώνει ο λαός τα νοσηλεία του.

 Απαιτείται η άμεση πληρωμή των μισθών των εργαζομένων γιατρών του Ιατρείου του ΚΥΤ της Βιάλ και η απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών τους!

Απαιτείται:

Να σταματήσει κάθε ολιγωρία και να πραγματοποιηθεί εργαστηριακός έλεγχος σε όλα τα ύποπτα κρούσματα, τις «επαφές» τους και σε όλους τους εργαζόμενους. Να απομονώνονται όλες οι «επαφές» για 14 ημέρες
Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, μείωσης της διασποράς και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον ιό COVID-19.
Να χορηγηθούν μάσκες και όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας στους εργαζόμενους του ΚΥΤ δωρεάν.
Να χορηγείται άδεια ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους που ανήκους σε ευπαθείς ομάδες.
Να στελεχωθούν οι δημόσιες δομές υγείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό και να καλυφτούν  άμεσα οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και ΜΑΠ.
Να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση στις δημόσιες μονάδες υγείας.




Χίος, 13/08/2020

 Γιώργης Η. Αμπαζής

           Περιφερειακός σύμβουλος

της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου