27 Αυγούστου 2020

Εξαλλοι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι με τα 12 μίλια: “Αιτία πολέμου”, σκανδαλώδεις οι δηλώσεις Μητσοτάκη


Αμηχανία και μεγάλο εκνευρισμό προκάλεσε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να αυξήσει την υφαλοκρηπίδα στο Ιόνιο Πέλαγος από 6 μίλια σε 12 μίλια, αναφέρει το HABER7, ενώ στο άρθρο φιλοξενεί και δηλώσεις τούρκου ειδικού σε θέματα ασφάλειας, ο οποίος κάνει λογο για “αιτία πολέμου”.

Ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας Αμπντουλάχ Αγκάρ έγραψε στο Twitter: “Η Ελλάδα έχει πλέον βάλει στο τραπέζι το χαρτί των 12 μιλίων. Η δήλωση αυτή είναι άμεσος λόγος για πόλεμο”.

Hurriyet: Σκανδαλώδεις οι δηλώσεις Μητσοτάκη
Για σκανδαλώδεις δηλώσεις κάνει λογο η Hurriyet, αναφέροντας μάλιστα ότι “η Ελλάδα είναι κολλημένη στη γωνία της Ανατολικής Μεσογείου”. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, “σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την υφαλοκρηπίδα.

Όπως γράφει, η Ελλάδα εκτός του ότι “δεν μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει στην Ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζει να κάνει σκανδαλώδεις δηλώσεις τη μία μετά την άλλη”.

“Ο Πρωθυπουργός έκανε μια δήλωση που περιέχει σκανδαλώδεις εκφράσεις. Ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τα ύδατα στο Ιόνιο Πέλαγος στη δυτική ακτή της Ελλάδας από 6 ναυτικά μίλια σε 12 ναυτικά μίλια. Στη δήλωσή του ισχυρίστηκε ότι αυτή η αύξηση είναι δικαίωμα της Ελλάδας βάσει του τρίτου άρθρου της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Η χώρα του Έλληνα πρωθυπουργού τις επόμενες μέρες, βάσει του ίδιου δικαιώματος σε υφαλοκρηπίδες σε άλλες θάλασσες, ανέφερε ότι θα μπορούσε να κάνει προσπάθειες επέκτασης”.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr