8 Ιουλίου 2020

Ο Γιάννης Μπουρνούς για το προσφυγικό


Στην ομιλία του τη Δευτέρα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης 66 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για το προσφυγικό, ο Βουλευτής Ν.Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς, τόνισε ότι «η τραγική κυβερνητική πολιτική εδώ και ένα χρόνο έχει τετραπλασιάσει τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο και έχει καταδικάσει τόσο τους νησιώτες, όσο και τους αιτούντες άσυλο στη μιζέρια, την ανασφάλεια και την εγκατάλειψη.» 




Εξέθεσε τα προεκλογικά ψέματα και τις μετεκλογικές παλινωδίες της ΝΔ, όπως είπε, που οδήγησαν στη σημερινή ανεξέλεγκτη κατάσταση με άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών.



Ακόμα και εκεί που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση έχει συμφέρον να υπάρχει αποτελεσματικότητα, δηλαδή στη λειτουργία των Υπηρεσιών Ασύλου και στα Κέντρα Υποδοχής, αρνείται να ανανεώσει συμβάσεις εργαζομένων, αδιαφορεί για την επάρκεια προσωπικού, κάνει ακόμα και εκκαθαρίσεις με κομματικά κριτήρια.       

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, σημείωσε ο Γ. Μπουρνούς, έχει επιλέξει το ρόλο της συνοριακής φυλακής της ΕΕ με αντάλλαγμα το φιλικό χτύπημα στην πλάτη και τα λεφτά της ευρωπαϊκής ηγεσίας. Όλα για την επικοινωνία και για να γίνονται οι "δουλειές".

Η σταδιακή εξαχρείωση που έχει επιφέρει η κυβερνητική πολιτική, τόνισε ο λέσβιος βουλευτής, φάνηκε και στην κτηνώδη συμπεριφορά των ΜΑΤ στους Λέσβιους. Από την άλλη υπογράμμισε ότι « η συμπεριφορά των ΜΑΤ ταιριάζει και στο όραμα που έχει η ΝΔ για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου: Να τα μετατρέψει σε στρατόπεδα εγκλεισμού πληθυσμών, σε μια ειδική ζώνη - κυματοθραύστη μεταξύ της ενδοχώρας και της Τουρκίας. Σε αρχιπέλαγος κλειστών δομών.» 

«Τιμωρείτε τους ακρίτες νησιώτες, επειδή γεννήθηκαν στα σύνορα με την Τουρκία και επειδή πριν λίγα χρόνια έδωσαν παγκόσμια μαθήματα ανθρωπιάς, φιλοξενίας και αλληλεγγύης. Να ξέρετε, όμως, ότι θα έρθει η ώρα που θα σας τιμωρήσουν και αυτοί» τόνισε κλείνοντας ο Γιάννης Μπουρνούς.