6 Ιουλίου 2020

Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία στον Μόλυβο και στην Πέτρα;


Η ανάρτηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου
Έντονη αντίδραση είχαμε πριν από μερικές ημέρες  από κατοίκους του Μολυβου και τον γύρω περιοχών στις φήμες που κυκλοφορούν ότι «έρχονται μετανάστες στον Μολυβο..». Σύμφωνά με πληροφορίες, διαδόθηκε ευρέως στους κατοίκους του Μολυβου ότι τουλάχιστον 3 ξενοδοχεία διέθεσαν δωμάτια σε ΜΚΟ ώστε να φιλοξενηθούν οι μετανάστες που ολοκληρώθηκε η καραντίνα τους από την δομή Μεγάλα Θέρμα. Στον άκουσμα της φήμης  πολλοί κάτοικοι με μηχανοκίνητη πορεία έφτασαν έξω από ένα ξενοδοχείο, όπου και διαμαρτυρήθηκαν έντονα.
Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου  Ταξιάρχης Βέρρος με σημερινή του ανάρτηση παρεμβαίνει σε όλα ακούγονται και στέλνει το μήνυμά του:

Έντονη η φημολογία για μεταφορά αιτούντων άσυλου, σε ξενοδοχεία στον Μόλυβο και στην Πέτρα.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι, που ασχολούνται με την "βαριά βιομηχανία" της περιοχής ,που θα προχωρήσουν σε αυτό το απονενοημένο διάβημα και που απλά θα καταστρέψει ότι απόμεινε από την λαίλαπα του 2015-16.

Αναγνωρίζω βέβαια τα τεράστια προβλήματα που τους δημιούργησε τόσο το μεταναστευτικό όσο και ο κορωνοϊός, αλλά αυτή δεν είναι λύση. Θα παρασύρουν τους πάντες στον βυθό. Ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει, όπως είναι προφανές, στην διαχείριση της ιδιωτικής περιουσίας.

Θέλω όμως να ενημερώσω ότι υπάρχει η πρόθεση να διενεργηθούν- δειγματοληπτικά- έλεγχοι από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου σε οικοδομές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δηλώνονται τα σωστά τετραγωνικά στον Δήμο.

Είναι προφανές ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και αν - όλως τυχαίως-στο δείγμα υπάρξουν και ξενοδοχεία, θα ελεγχθούν και τα συστήματα βιολογικού, πυροπροστασίας, εσωτερικές διαρρυθμίσεις κλπ και γενικά καθετί, σύμφωνα με το σήμα λειτουργίας τους από τον ΕΟΤ. Παρεκκλίσεις ή διαφορές από την οικοδομική άδεια - πράγματα σπανιότατα βέβαια στην Ελλάδα - επισύρουν και βαριά πρόστιμα και άμεσες κυρώσεις από τον ΕΟΤ. Επειδή δε είναι περιοχές που εποπτεύονται από την Αρχαιολογία, η τακτοποίηση τους είναι και δύσκολη και χρονοβόρα.

Εχω όμως την βεβαιότητα ότι, όλα όσα ακούω είναι φαντασιώσεις και ότι τα πάντα λειτουργούν άψογα και δεν υπάρχει καμία παρέκκλιση πουθενά. Οπότε, δεν χρειάζεται να ανησυχεί ουδείς. Ένθεν, κακείθεν.

Ταξιάρχης Βέρρος

https://www.lesvosnews.net/