6 Ιουλίου 2020

Εκδήλωση Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου


Η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου την  Παρασκευή  3 Ιουλίου 2020, το βράδυ, πραγματοποίησε εκδήλωση  στο όμορφο προαύλιο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης  Σάμου.
Σκοπός μας ήταν να περάσουμε ένα όμορφο καλοκαιρινό βράδυ παρέα με τα μέλη του συλλόγου μας και άλλους φίλους και φίλες του συλλόγου με κρασάκι και μουσική.

Πριν μας συνεπάρει με τη φωνή και τη μουσική της η Νανά Νικολάου, φίλη του συλλόγου η οποία συχνά αποδέχεται τις προσκλήσεις μας για μουσική συντροφιά,  η εκδήλωση άνοιξε με την Πρόεδρο του συλλόγου  Αγγελική Βαλεοντή Δεμερτζή  η οποία μας ανέδειξε τις στιγμές όπου ο Σύλλογος  μας, το γυναικείο και  εργατικό κίνημα «βγήκε από το σπίτι» τη διάρκεια της καραντίνας δίνοντας αγωνιστικό μήνυμα σε ημέρες  πανελλαδικής δράσης όπως  στα  σούπερ μάρκετ, στο Νοσοκομείο κ.α.  Αναφέρθηκε στις γυναίκες όπου συλλογικά, οργανωμένα και με προσοχή,  μπορούν να τηρούν τα μέσα προστασίας της υγείας, αλλά και να διεκδικούν δικαιώματα και ανάγκες τους για Δημόσια και δωρεάν υγεία, στελέχωση του Νοσοκομείου, πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες του, εργασιακά δικαιώματα, τήρηση ωραρίου κα.

Έπειτα η Ευαγγελία Αμπαζή, έριξε φως σε συνθήκες ζωής της καθημερινότητας πολλών γυναικών στη Σάμο και αλλού κατά τη διάρκεια της καραντίνας, που αφορούν την αύξηση της χρήσης ουσιών και φαρμακευτικών σκευασμάτων, την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας , τη γυναίκα που +βρίσκεται περισσότερο ευάλωτη σε ελαστικές μορφές εργασίας ή και στην ανεργία, τη γυναίκα που ζει σε ιδιότυπη μορφή κατοικίας όπως στη φυλακή, στο κέντρο κράτησης προσφύγων,   στο ψυχιατρείο, στο δρόμο σαν άστεγη.
Για εμάς το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι»  συνοδεύεται με το σύνθημα  «Μένουμε ενεργές, συνδεδεμένες! Δεν μένουμε σιωπηλές» είτε σε συνθήκες καραντίνες είτε χωρίς.
Ευχαριστούμε πολύ τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σάμου για την παραχώρηση του χώρου , όπως και το Δήμο Σάμου για την παραχώρηση καρεκλών στην εκδήλωση.
Με εκτίμηση
Το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου