9 Ιουλίου 2020

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου 2020 η δημοτική παράταξη "Ανατροπή" τοποθετήθηκε για τα ακόλουθα:


Δημοτικό Συμβούλιο 6ης Ιουλίου


Κατά την ώρα των ανακοινώσεων-ερωτήσεων τέθηκε το ερώτημα κατά πόσο τα αρμόδια όργανα του Δήμου δίνουν απαντήσεις στις αποφάσεις των κοινοτήτων. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την νομοθεσία οι αποφάσεις των οργάνων των κοινοτήτων διαβιβάζονται στον Δήμαρχο και ο εκείνος με τη σειρά του φροντίζει να ληφθούν αμέσως υπόψη από τα αρμόδια όργανα του Δήμου,  τα οποία οφείλουν να τις μελετήσουν και να ενημερώσουν σχετικά για κάθε θέμα το αρμόδιο όργανο της κοινότητας μέσα σε διάστημα ενός μήνα.
Ως παράταξη γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι περισσότερες αποφάσεις δεν απαντώνται και προτείνουμε ότι με την απαράβατη χρήση της συγκεκριμένης νομοθεσίας θα μπορούσαν οι πρόεδροι των κοινοτήτων να υλοποιήσουν ουσιαστικά το έργο τους και να διασφαλίζεται ο προγραμματισμός των εργασιών.
Κατά την ημερήσια διάταξη, όσον αφορά το 2ο θέμα, η "Ανατροπή" έθεσε στο σώμα τις αντιρρήσεις της. Τα έργα που προτάθηκαν από την δημοτική αρχή – αν και είναι αναγκαία, όπως και πολλά άλλα που θα έπρεπε να έχουν διευθετηθεί εδώ και χρόνια – προτείνονται κάτω από το «Ταμείο Αλληλεγγύης», το οποίο στην πρόσκλησή του αναφέρει ξεκάθαρα ότι χρηματοδοτεί έργα για την στήριξη των τοπικών κοινωνιών που επιβαρύνονται από την λειτουργία μονάδων φιλοξενίας μεταναστών και χρηματοδοτεί έργα υποδομών που είναι απαραίτητα για την πλήρη και ορθή λειτουργία των υφιστάμενων μονάδων ή για τη θέση σε λειτουργία νέων μονάδων.

 Η "Ανατροπή" είναι αντίθετη σε τέτοιου είδους ανταλλάγματα, τα οποία δίνουν λευκή επιταγή στα απαράδεκτα και «μεγάλα» σχέδια του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, προκειμένου να εδραιωθούν μόνιμα ένα μεγάλο πλήθος μεταναστών στο νησί μας, με ανεξέλεγκτες και αρνητικές συνέπειες για το μέλλον μας. (Και επειδή πολλοί σύμβουλοι επιθυμούν να πάρει χρήματα ο Δήμος, αλλά το ερώτημα είναι με ποια κριτήρια και με ποιο τρόπο, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 12 Υπέρ, 9 Λευκά και 1 Παρών· δυστυχώς, όμως, σύμφωνα πλέον με τον νόμο 4555/2018… η απόφαση αυτή λογίζεται ως ομόφωνη Υπέρ!)