1 Ιουλίου 2020

Στο ΣτΕ Δικηγορικός Σύλλογος και δήμος Χίου για την επίταξη στο «17»


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου και ο δήμος Χίου ζητώντας την ακύρωση της επίταξης έκτασης 625 στρεμμάτων στην περιοχή του «17», στο Αίπος, όπου η κυβέρνηση είχε σχεδιάσει την κατασκευή υπερδομής προσφύγων και μεταναστών.

Η οικονομική επιτροπή του δήμου Χίου, υλοποιώντας σχετική απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Χίου την περασμένη Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020, περί ενεργοποίησης της με αριθμό 55/2020 προηγούμενης απόφασής του, συνεδρίασε εκτάκτως χθες Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 αποφάσισε σχετικά και την ίδια ημέρα κατετέθη στο ΣτΕ η κοινή προσφυγή δήμου και Δ.Σ. Χίου.


Η προσφυγή στρέφεται των υπουργών Μετανάστευσης και Ασύλου, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών και με αυτήν ζητείται η ακύρωση της από 10.2.2020 απόφασης του κ. Νότη Μηταράκη, καθώς και άλλων συναφών, για την επίταξη της έκτασης των 625 στρεμμάτων στην περιοχή του Αίπους.

Προβάλλονται δε λεπτομερώς στην προσφυγή τα προβλήματα που προκύπτουν για το περιβάλλον της περιοχής, τον γειτνιάζοντα αρχαιολογικό χώρο του Ρημόκαστρου κ.λπ. και ζητείται η ακύρωση της επίταξης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης της οικονομικής επιτροπής, στην οποία περιλαμβάνεται και το κείμενο της προσφυγής στο ΣτΕ
https://astraparis.gr/